Jeg vil bo med deg!

Vi må flytte fra Holmen. Med unntak av et halvt års feltarbeid har jeg bodd her i seks år. Det er lenge, det. Siden jeg først må flytte tenkte jeg å ta i litt, så jeg flytter 495 km oppi gata her. Der heter det Trondheim. Jeg kom nemlig på at jeg er trønder, og det er jo i Trøndelag vi hører hjemme, vi trøndere. Jeg liker Oslo, men det er på tide med noe nytt. Gammelt nytt, riktignok, men spennende (du skal likevel ikke se bort ifra at jeg flytter tilbake når jeg innser at så og si alle jeg kjenner er i Oslo).

Det er fryktelig praktisk å ha et sted å bo når man flytter, så planen min er å ha et sted å bo i Trondheim. Jeg er veldig fornøyd med den planen. Nå når den må gjennomføres merker jeg derimot  at planen med en gang går fra god til slitsom. Kan du kanskje hjelpe meg? Vet du for eksempel om et kjempekoselig kollektiv som trenger noen til å flytte inn i januar? For da blir jeg ekstremt glad i deg. Siden det er skummelt å bo med folk man ikke kjenner vil jeg nå komme med noen grunner til hvorfor det er en super idé å la meg flytte inn på det ledige rommet i kollektivet ditt.

Punkt 1: Jeg er kjempestille! De eneste gangene jeg gir fra meg bittelitt lyd er hvis jeg dulter borti noe, snakker med noen eller ser på noe gøy. Men jeg kan godt lære meg å banne, snakke og le kjempestille hvis du har problemer med lyd. Eller være superbråkete, hvis du foretrekker folk som høres godt.

Punkt 2: Jeg roter kun på rommet mitt. Så med mindre du har tenkt å vandre rundt på rommet mitt (noe som hadde vært litt rart, men for all del) så kommer det til å være ryddig alle andre steder. Hvis ikke du er rotete, da. Det skal du få lov til å være, men det er mulig jeg blir litt oppgitt over deg og klager til vennene mine. Det får du jo uansett aldri vite, så det burde ikke bli et problem!

Punkt 3: Jeg er litt for glad i boller og vafler, og siden jeg ikke har godt av å spise alle selv er det store muligheter for at du får en god del av dem, så jeg ikke spiser meg i hjel/blir så tjukk at jeg tar opp hele sofaen. Det er jo tross alt et kollektiv, så det hadde vært frekt å bruke så mye plass. Er du ikke en person som setter pris på vafler og boller, har vi derimot et stort problem. La meg illustrere dette flåsete utsagnet med noe enda mer flåsete, nemlig klipp fra en tv-serie (med et særdeles merkelig hopp midt i, fordi jeg regner med at du ikke har så lyst til å la meg flytte inn at du gidder å se en hel episode av New Girl, og da måtte det kuttes litt. Det er jeg ikke så flink til, men jeg kan bli bedre hvis det er et krav i kollektivet ditt):

Jeg tror vi alle kan være enige om at det er best å holde seg unna folk som sier de ikke liker dessert. Umulig å forholde seg til.

Punkt 4: Jeg kommer til å huske når du har bursdag. Dette er jo kun positivt hvis du liker oppmerksomhet på bursdagen din, så ikke gi meg datoen hvis du ikke vil ha jubel i stua. Men finnes det noen som ikke setter pris på en bursdagsklem? Bortsett fra de som ikke feirer bursdag, da. Jeg kan huske navnedager også, hvis det er å foretrekke. Jubileum har jeg derimot store problemer med, så vennligst ikke forvent at de skal huskes. Jeg har enda ikke hørt om noen kollektiv som feirer jubileum, så jeg håper det skal gå greit.

Punkt 5: Jeg tar ikke så mye plass. Jeg kommer til å kvitte meg med det meste før jeg flytter opp til Trondheim så jeg kommer ikke til å fylle leiligheten med masse ting. Hvis ikke det er noe som mangler, selvfølgelig. Da kommer jeg til å ha akkurat den tingen som trengs.

Punkt 6: Jeg liker ikke å ha det så varmt, så jeg kommer ikke til å få strømregningen til å fyke i været.  Men det betyr også at det er mulig jeg kommer til å klage litt hvis det er veldig varmt inne. Jeg skal prøve å la være, men bah, det er da så slitsomt å gå rundt og være glovarm.

Tilleggsfakta som kommer godt med i kollektiv: Jeg kan strikke sokker (er det ikke forferdelig å fryse på tærne?), jeg er sykt god til å koke egg (hvis du liker ulikt resultat hver gang – spennende!), jeg har komisk dårlig spenst (tenk så fint å bo med noen som kan redde dagen din bare ved å hoppe!), du kommer til å lære utrolig mange fun facts om Henrik Ibsen (jeg har også noen få om Bjørnson, hvis du foretrekker ham, men ingen om Carl Frode Tiller), jeg kan lage sånn klikkelyd med fingeren i munnen (det er skikkelig kult. Som knipsing, bare med innsiden av kinnet! Hvis du ikke skjønner hva jeg mener kan du jo la meg flytte inn, så skal jeg vise deg! Kanskje til og med lære deg. Ka-ching! Samboer-catch!), jeg kan lage tjukklefse med sukkersmør (lærer mye fint på Norsk Folkemuseum, ass!) og sist, men ikke minst: jeg lover å aldri ramse opp hva jeg er flink til igjen.

Og nå avslutter jeg selvfølgelig med referanser fra to av de jeg har bodd lengst med. Jeg kunne brukt de jeg har bodd aller lengst med, altså mamma, pappa og lillebror, men det hadde jo vært fryktelig useriøst å sette familie på referanselista. Så her er heller referanser fra mine to aller beste venner, som jeg bodde med på Holmen i flere år:

Jeg har faktisk blitt spurt om å være samboer-referanse før. Det var da Eirik hadde søkt om hybel et eller annet sted. Tror du han fikk hybelen etter at hybeldamen hadde snakket med meg eller? Jo, det fikk han. Jeg kunne fortelle at han alltid betalte leia tidsnok, var ryddig og holdt orden rundt seg i tillegg til at han er en rolig sjel som aldri lager noe bråk. Selvfølgelig jug alt sammen.

Tonje, derimot, er/ gjør alle disse tingene. Hun er en stillfaren sjel som kun lager bråk når hun popper popcorn. Da sier det sånn «pop, pop, pop» i hele leiligheten, avsluttet med et høyt PLING når popcornet er ferdig. Dessverre gjør hun denne aktiviteten ganske ofte, gjerne hver helg. Hvis du er av dem som må tidlig opp lørdag morgen og har sensitive ører så ville jeg derfor ha styrt unna Tonje som kollektiv-samboer. På en annen side vil du ikke merke at hun er der på strømregningen din, for hun liker verken varme eller lys. Hun vil helst sitte litt frossen i mørket.

Jeg burde vel også trekke frem at etter Eirik flyttet ut så tok Tonje over vervet som teknisk-pratisk-ansvarlig på Holmen. Det var bra for verken Hanne eller jeg vet hva det egentlig vil innebære. Tonje er også veldig god på Google, så sånn sett så passet vervet bra til henne. Og når google ikke har svar på hva som er galt med internett, vaskemaskinen eller andre praktiske og tekniske ting så ringer hun pappa. God å ha, han pappan til Tonje.

En annen konsekvens ved å bo i kollektiv med Tonje er at du kan bli offentlig ydmyket på bloggen hennes når som helst så det gjelder å oppføre seg pent. Jeg håper ikke du er av typen som bommer på toalettet (mulige konsekvenser av det finner du herog her) eller har sauehoder i skapet  for da kan du bli offer for offentlig uthenging. Jeg håper heller ikke du har mange produkter i dusjen, eller er et stikkelsbær, for da kan du bli uthengt da også. Det gjelder altså å oppføre seg og takke ja til den fjerde bollen du blir tilbudt ellers kommer det sinte innlegg om at du er en bollehater.

Siv

(Red: jeg lover å ikke henge deg ut på bloggen uten tillatelse. Slikt gjør jeg kun på Island. Der er det nemlig lov.)

Eirik synes Tonje er så vidunderlig å bo med at han lot henne skrive referansen selv, så skulle han skrive under etterpå. Jeg skriver under på hva som helst, sa han. Dette kan være et tegn på ekstrem latskap fra Eiriks side, eller at han vet at den superfantastiske Tonje er så flott å bo med at samme hvor flott det hun skriver er, så er det sant. Eirik tok seg tid til å hjelpe til med korrektur og tips til resten av innlegget, så latskapsteorien er ikke særlig sannsynlig, heldigvis. Men det at Tonje nå skriver om seg selv i 3. person gjør at hun får lyst til å ta livet av seg selv, så hun kan dessverre ikke skrive mer (hun har tross alt  jobbet ganske mye med dette innlegget, og det hadde vært synd hvis det skulle bli unødvendig på grunn av selvmord).

Eirik

Oppsummering: jeg trenger et sted å bo. Spre gjerne ordet til folk du kjenner i Trondheim, eller til noen du kjenner som kjenner noen i Trondheim. Tusen takk, du er snill!

4 svar til “Jeg vil bo med deg!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: