Knallgul tapet med oransje svampeeffekt

Her kommer det bilder! Jeg har ikke fått ”Canon 450D for Dummies” enda, så dere være litt snille med meg nå i starten.

Her er rommet mitt. Hva er verre enn knallgul tapet? Knallgul tapet med oransje svampeeffekt. Reidar tok ikke telefonen da 1995 ringte og ville ha tilbake tapeten sin.

Dette er en pult, et nattbord, et bord og oppbevaring.

Klesskapet mitt. Hvis du ikke synes det ligner på et klesskap, har du helt rett. Det er tøyhyller hengt på en stang fra IKEA. Rotet skyldes en blanding av mangel på oppbevaring og at jeg er forferdelig rotete.

Jeg fikk han her av lillebroren min. Han bringer lykke og er så kul at han får være med over alt.

Dette er kirka rett bak huset jeg bor i. Den er ganske så kul, skal jeg si dere.

Ole ga meg en svært god idé til hva jeg burde skrive på dolappene. Her er resultatet. Dette veier kanskje litt opp for at jeg nektet å pakke inn anda i gave?

Ellers går alt greit. Jeg har endelig fått islandsk personnummer og har derfor fått ordnet meg internett. Problemet nå er at det er for dårlig til å bruke skype eller laste opp bilder. Jeg sitter derfor igjen på den koselige kafeen rett ved der jeg bor. Men for all del, da får jeg jo observert litt i samme slengen.

Jeg er veldig imponert over hvor flinke islendinger er i engelsk! Til og med den gamle damen på busstasjonen snakker kjempebra. Men det som er litt rart er at mange, spesielt folk som jobber i butikker, banner veldig mye. Jeg vet ikke om de gjør det når de snakker islandsk også, men noen er helt ekstreme på engelsk. Jeg var for eksempel på en bokhandel i går, og den hyggelige unge mannen som hjalp meg kunne fortelle at boken jeg skulle ha ikke kommer før om et par uker. Det valgte han å gjøre ved å si:”I have just ordered it, but the order has to go through my boss first, and all kinds of crazy ass shit like that, so it probably won’t get here for a couple of weeks.” Nå vet jeg ingenting om bestillingssystemet på denne butikken, men hvis det involverer all kinds of crazy ass shit så virker prosessen veldig spennende. Eller kanskje tunga hans burde fått seg en skikkelig runde med lanosåpe…

Nå har jeg møtt de to siste jeg bor med. Jeg sto på kjøkkenet og lagde litt mat her en dag, og plutselig dukket tatoveringsmannen opp. Jeg hilste og smilte, og han så sint på meg og gikk. Han liker altså ikke å hilse på folk. Men det var likevel fint å se ham, for det viser seg at han er brei, men lav. Jeg kan altså bare sette meg på ham hvis han prøver å tøffe seg med tatoveringen sin. Den østeuropeiske popmusikkgutten møtte jeg rett før jeg dro på kafé i dag. Han smilte og hilste, men var for opptatt med å flytte et gigantisk plastjuletre ut av rommet sitt og vrikke på hoftene til musikken til å slå av en prat. I dag har han bare spilt Julio Iglesias og annen musikk med spanske tekster, så jeg er plutselig litt usikker på om han egentlig er østeuropeer. Jeg får høre med ham når han er ferdig med å rydde ut jula. Reidar påstår at han er italiensk, men som med så mye annet Reidar sier, så er nok det feil.


14 svar til “Knallgul tapet med oransje svampeeffekt”

 1. tilføying til andre bilde, av ditt flotte multifunksjonsmøbel: bord, nattbord, pult, oppbevaring OG kjøkkenkrok…

 2. Kanskje tatoveringsmannen er den som har tisset på gulvet hele tiden? Sikkert derfor han var så snurt! Du ødelegger hans stereotypiske macho-illusjon hvor han tisser vilt rundt seg i opprør mot establishmentet og den stadig mer feminiserte hverdagen.

  Lappene teller kanskje litt opp mot anden, men ikke nok til å stryke den helt. En modig handling non the less. Man må starte i det små.

   • Det går helt fint. Det er ofte jeg bevisst uttaler engelske uttrykk med ur-trøndersk aksent. I motsetning til Island er jeg nemlig for snik-anglofisering.

  • Aha, du kaller deg både Ole Robert og Renardi, Ole (ja, jeg velger en tredje versjon). Jeg ble forvirra et lite øyeblikk her. Kanskje jeg får ham til å flytte ut hvis jeg drar den feminiserte hverdagen enda lenger? Røkelse og duftlys (blæh), blomster, nybakte boller i tide og utide. Og pyntegjenstander! Og rosa! Det her kan bli et fint prosjekt, merker jeg.

 3. I etterpåklokskapens lys burde kanskje hjerna brukt mer tid på å notere seg at det ikkje var Tonje som skreiv non i det heile tatt.

  Får håpe Ole Robert også e trønder.

  • Der var du heldig, gitt. Jeg liker at du leser bloggen på en trøndersk måte. Da blir den nok ekstra fin!

 4. Jeg vet ikke hva som har skjedd. Det ser ut til at min superhemmelige blogg ikke fikk lov til å være det lengere, bare fordi jeg kommenterte når jeg var innlogget. KRISE! Jeg forvirrer meg selv til og med. Det ser ut til at jeg blir hetende Renardi framover. Nå er jeg sannelig glad jeg ikke kalte brukeren min SPYFLUEROBOT-447.

  • Oj, hemmelig? Jeg snoka jeg. Som jeg alltid gjør. Men jeg likte novellen veldig godt, så fint for meg at wordpress lurer deg! Heldigvis hadde jeg kjøpt inn nøtter før jeg leste den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: