Det kan være fryktelig vanskelig med disse sms-ene, men heldigvis for både deg og meg har jeg nå funnet en guide som vil gjøre livene våre enklere. Fra nå av er det slutt på problemer med sms, for Jehovas Vitner har svaret på alle dine spørsmål! Her har jeg klippet og limt fra deres flotte veiledning om tekstmeldinger:

jehovas vitner

Mange unge ser på tekstmeldinger som en helt naturlig måte å kommunisere på. Ved hjelp av tekstmeldinger kan du holde kontakten med alle i kontaktlisten din – hvis ikke foreldrene dine har noen innvendinger.

Hvem du sender meldinger til

😉 Vær lydig mot de reglene foreldrene dine har bestemt. – Kolosserne 3:20.

😉 Vær nøye med hvem du velger å gi nummeret ditt til. Når du høflig sier nei til å gi fra deg private opplysninger – for eksempel mobilnummeret ditt – lærer du deg noe viktig som du vil få bruk for som voksen.

«Hvis du ikke er forsiktig med hvem som får nummeret ditt, vil du sannsynligvis motta meldinger eller bilder som du ikke vil ha.» – Scott.

(Et lite øyeblikk, jeg må bare sende en aldri så liten bekymringsmelding om Scott og hans uheldige omgangskrets før jeg kan fortsette her)

😉 Ikke bli for familiær ved å sende flørtende tekstmeldinger. Hvis det oppstår romantiske følelser, fører det veldig ofte til skuffelse og hjertesorg.

 «Hvis man regelmessig sender meldinger til en av det motsatte kjønn, kan man veldig fort få følelser for den personen. – Steven.

Stakkars Steven, ble du dumpa på sms, du da. Vil du ha en klem? Du kan godt få en klem. Det kommer til å gå bra, vet du. Om en stund vil det kanskje gå så bra at du til og med angrer litt på påstanden «romantiske følelser fører veldig ofte til skuffelse og hjertesorg».

Dette var et lite utvalg av tipsene som var å finne på Jehovas Vitners ungdomssider. Nå håper jeg du har lært litt, for eksempel at du bør holde deg unna romantiske følelser. For å sjekke om du henger med i sms-reglenes jungel, foreslår jeg at du tar denne lille quizen som Jehovas Vitner har snekret sammen, bare sånn for å være på den sikre siden!

Quiz om tekstmeldinger

Situasjon 1

Dere har hatt følge i et halvt år, men nå innser du at personen rett og slett ikke er den rette for deg. Hvilken av disse meldingene ville være den beste å sende til ham eller henne?

  1. «Det er slutt mellom oss.»
  2. «Vi må snakke sammen. Når kan vi treffes?»

Riktig svar: B. En slik alvorlig sak som det å slå opp bør man snakke om ansikt til ansikt, med mindre det er omstendigheter som gjør at det ikke er fornuftig å treffes. – Lukas 6:31.

Jeg gjetter på at Steven har funnet på dette spørsmålet. Men her må jeg si meg enig med ham, hvis svar B er det samme som alternativ 2. Forresten også fint å finne ut at det «å ha følge» tydeligvis er det samme som å være kjærester.

Situasjon 2

Du får en melding som inneholder et utfordrende bilde av en skolekamerat. Hva bør du gjøre?

  1. Slette bildet med én gang.
  2. Sende bildet videre til alle vennene dine.

Riktig svar: A. «Sexting» er fornedrende for alle parter. Nekt å ha noe med det å gjøre! – Efeserne 5:3, 4.

Shit, står det om «sexting» i Efeserne 5:3,4? Da vant Jehovas Vitner denne runden, ass, for jeg hadde ikke hørt om uttrykket før engang.

Situasjon 3

Du sitter ved middagsbordet sammen med familien og hører at du får en tekstmelding. Hva bør du gjøre?

  1. Sjekke meldingen og gå ut fra at familien din synes det er greit med forstyrrelsen.
  2. Vente til etter middagen med å sjekke meldingen.

Riktig svar: B. Tekstmeldingen kan vente. Familien er viktigere. – Filipperne 1:10.

Det er vanskelig å krangle på påstanden «Familien er viktigere enn en tekstmelding». Denne typen argumentasjon er viktig å huske på i alle livets situasjoner. Hva er for eksempel viktigst av familien eller å gå på do?


Ett svar til “Sexting”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: