Knurp

Vet du hva knurp er? Det visste ikke jeg før forrige helg, så med mindre dette er som da alle utenom meg plutselig visste hva elghufs er, så er det ikke et vanlig ord å kjenne til. Det er kaffeerstatning. Fattigfolk lagde knurp da de ikke hadde penger til kaffebønner, og det fikk jeg lage på jobb her om dagen. Det er en stekt (nesten brent) blanding av kokt potet, rugmel og vann som kvernes i kaffekvern og kokes kaffe på. Fristende? Jeg synes det høres ut som mat fra Roald Dahls bøker. SVK hadde likt knurp. Så da vet du hva du skal bestille hvis du kommer ut for en irriterende barista i fremtiden.

Nå er jeg ferdig med å være Agnes. Sommeren og turistsesongen er offisielt over, og det er fryktelig trist. Men akkurat da du trodde det ble slutt på museumsinnlegg så POW, begynner jeg å jobbe på Ibsenmuseet. Foreløpige høydepunkt fra den nye jobben er gjesten som trakk det blå skotrekket over hodet, og blikkene til ubekvemme gjester under opplesning av Asbjørnsens (kompisen til Moe, vettu) erotiske eventyr under kulturnatta på Ibsenmuseet. Hvis du ser den boka her

vil jeg anbefale deg å trekke deg unna pripne mennesker og barn før du åpner den. Tekstene er drøye, men de er ingen ting sammenlignet med illustrasjonene, som er…hva skal jeg si…ikke det man forventer å finne i en eventyrbok, i hvert fall.

2 svar til “Knurp”

  1. Jeg visste hva elghufs er, men ikke knurp. Det skal jeg lave meg en dag.

    Boken skal jeg kanskje låne av en bibliotekar jeg følger på twitter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: