2010, tjohei!

Godt nyttår! Jeg tror 2010 kan bli et bra år. Siden over halvparten skal tilbringes på feltarbeid bør det bli bra! Jeg har funnet plass å bo i Reykjavik! Woho! Jeg skal bo her:

I en bunkers. Det ser sånn ut, ihvertfall… Men jeg har eget bad og rom og skal bo med 5 andre. Jeg vet ingen ting om disse menneskene, så jeg er ganske så spent! Siden jeg skal bo med 5 andre blir jeg nødt til å lære meg islandsk fort, og det er jo bra. Huset er midt i sentrum, i en koselig gate med masse kafeer og sånt, så hvis det er kjipt inne har jeg en god grunn til å være mye ute og henge med informantene mine.

Det har vært en veldig fin jul i år. Bildet av Cedric forklarer hvordan jeg føler meg:

(bildet av Cedric  fant jeg forresten her.Ta en titt hvis du også liker tegninger av tykke fulger som gjør rare ting). I jula har det som vanlig vært massevis av familieselskaper, vennemiddager og andre trivelige ting. Jeg skal snart opp til farmor for å spise kveite og lutefisk, for julen er heldigvis ikke helt over ennå!

Nå har jeg kjøpt meg nytt kamera og det er jo så mye å sette seg inn i! Det finnes en Canon 450D for dummies-bok som snart skal bestilles og pugges. Jeg har knipset bilder i flere dager nå og jeg lærer jo litt mer hver dag. Jeg skal legge ut noen når jeg har kommet meg til Reykjavik.

Jeg har bestemt meg for å skrive brev når jeg reiser. Jeg er så glad i å skrive brev! Og siden alle proffe antropologer skriver brev på feltarbeid må jeg også gjøre det. Kanskje det er en del av å være en god antropolog? Jeg gleder meg til å finne fint brevpapir og forsegle konvolutten med talg-dingsene mine. Det finnes så mye fint som jeg er overbevist om at ville gjort både brevene mine og feltnotatene bedre. Man kan jo ikke skrive dårlige feltnotater med disse blyantene: Og brevene blir jo ekstra bra hvis man skriver dem med smencils! Brev som lukter druer! Eller sjokolade! Eller sukkerspinn! Fantastisk. Men jeg har jo ikke penger til sånt. Hvis du har lyst på brev (uten lukt, desverre) er det bare å si ifra, så skal jeg sende. Det finnes jo ikke noe bedre enn å finne et håndskrevet brev i postkassen! Men nå må jeg avslutte for jeg skal spille Call of Duty med lillebror før jeg skal opp til farmor og spise.


2 svar til “2010, tjohei!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: