Visst skal de kjede seg!

henrikibsen
Bilde fra http://www.amot.gs.hm.no/nettsteder/fagsider/norsk/

Jeg ble nettopp gjort oppmerksom på et av de beste sitatene jeg har sett i hele mitt liv. Dag Solstad er ikke en forfatter jeg har brydd meg særlig mye om, men jeg elsker Ibsen, og her har vi sannelig en flott blanding. Solstad ble intervjuet i forbindelse med utgivelsen av enda en bok om lærere, og sa dette om Ibsens plass i skolen:

– Visst skal de kjede seg! Det skulle bare mangle om de ikke kjedet seg når kulturarven ble gjennomgått. Det hadde ikke vært mye til kulturarv hvis det ypperste vi hadde innen litteratur fullt ut ble forstått og verdsatt av 18 år gamle, umodne mennesker, med banale såpeoperadrømmer i hodet. Skal man strebe mot landets høyeste allmennutdannelse, kreves det blant annet at man setter seg inn i Ibsens diktning, siden Ibsen altså var norsk, og det skal være kjedelig!

Jeg elsker det. Jeg er ikke enig i at det trenger å være kjedelig, men jeg elsker det.


Ett svar til “Visst skal de kjede seg!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: