Jeg er ingen fange, jeg er en snill forbryter

IMAG0669

Vet du hva det her er? Det er en rapp. Skrevet av meg. For i dag har jeg vært på rapp-kurs. Ja, du leste rett. Ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet ble det i dag arrangert kurs i rapp av Gode Ord Dør Sist. Det er disse to:

GODS

Det var obligatorisk oppmøte for alle PPU-studenter. For å bli lærer er det nemlig ikke nok å gå gjennom de klassiske bli kjent-oppgavene som synging, skuespill, dansing og oppgaver kun konstruert for at vi skal stå for nært/løfte/kna eller ta på hverandre. Nope, vi må lære oss å rappe. Vi måtte gjennom rapens historie, tenkeskriving, presskriving, bevegelse til musikk, og ikke minst fremføring. Nå virker det kanskje som om jeg synes det her er bare tull og tøys. Og joda, nå som jeg har fått det på avstand så er det jo i grunnen det. Men jeg skal ærlig innrømme at da jeg satt i et lite rom med en gruppe halvkjente medstudenter, og to kule karer i store bukser ba meg skrive en rap med dundrende bass som rytme, da var det dritskummelt. Det er greit nok at jeg skriver stygt, men så stygt som på bildet over skriver jeg ikke. Det der er frykt i håndskrevet form. GODS-gutta er så skumle at ingen helt fikk seg til å le eller fjase. Vi satt der alle i blodig alvor og skrev så blekket spruta, i et desperat forsøk på å finne enderim og rytme. Og siden du ikke fikk høre og se meg fremføre den (nei, det kommer ALDRI til å skje igjen), så  får du heller lese hvor utrolig elendig jeg er på å skrive tekst som er mulig å rappe. Ordet vi fikk som skulle inspirere oss til å skrive var «fange». Vi kan vel trygt si at jeg, og den filosofiske fjerdeklassingen som jeg tydeligvis har inni meg, kunne vært flinkere. Hvis du finner en rytme hvor det er mulig å rappe «Jeg er ingen fange, jeg er en snill forbryter» til, må du gjerne ha minikonsert for meg. Og ja, «typer» og «forbryter» rimer. Deal with it.

Hvis du vil høre noe av mine rap-mentorer, kan du trykke her:

,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: