Sjokoduokjeks, for svingende!

I dag inviterte Siv på middag, så da tok jeg på meg oppdraget å lage litt snacks til etter middagen. Det heter vel egentlig dessert, men siden jeg valgte å lage kjeks så er det vel ikke lov å si dessert? Kjeks er ikke dessert. Kjeks er snacks, er det ikke? Jo, jeg bestemte det akkurat nå. Kjeks kan også gå for kveldsmat, hvis du legger til melk, sjokomelk, kaffe, te eller kakao. Men dessert? Neh. Grunnen til at jeg bestemte meg for å være en banebryter og heller lage snacks enn dessert var fordi jeg kom over en oppskrift på kjeks som heter «Nutella-Stuffed Brown Butter + Sea Salt Chocolate Chip Cookies {my favorite cookie ever}». Kanskje ikke den beste personen i verden til å finne på kjeksnavn, damen fra www.ambitiouskitchen.com, men jeg ble overbevist om at disse måtte lages. Det var umulig for meg ikke å lage de kjeksene, faktisk.

Jeg skal innrømme at jeg fiksa litt på oppskriften. Mest fordi jeg er blakk som ei kirkerotte for tida, men også fordi jeg mener, med hånda på hjertet, at Sjokoduo er bedre enn Nutella . Ja, jeg skrev det. Nutella er oppskrytt (og her er jeg ikke alene, jeg vet om hele én person som er enig). Nå kommer en oppsummering av hvordan man kan lage verdens beste kjeks litt billigere. Forskjellen gjør kanskje at kjeksene ikke lenger er verdens beste, men vet du hva? Jeg klarer meg med verdens nest beste kjeks. Mer storforlangende er jeg ikke.

Så da ble det altså sjokoladekjeks fylt med sjokoduo. Sjokoduo er et av de billigste sjokoladepåleggene som finnes. Jeg glemte å ta bilde, men heldigvis fant jeg en blogg skrevet av ei som heter Kristin, som har tatt seg bryet med å legge sjokoduoen på et hvitt pelsteppe og fotografere den. Tusen takk til henne, bra jobba:

Og ikke nok med det, jeg bytta også ut lys, mørk og semi-sweet sjokoladebiter, med en stor plate Freia kokesjokolade. Galskap.

Det var overraskende lite problemer underveis, men det kan være fordi kjeks er idiotsikkert. Målet er å få dem sprø. Har man tilgang til en stekeovn så er det umulig å mislykkes med det. Men de ble likevel ikke helt som bloggen med oppskriften. Det startet bra, vil jeg si, med deiglaging og forming av kjeks:

Litt mindre sollys enn bloggendamen på ambitous kitchen, men ikke så veldig ulikt dette:

Men så, etter 10 minutter i stekeovnen, skulle resultatet se slik ut:

Det ser ut som vi tok ca like mye i hendene da vi formet kjeksene, gjør det ikke? Jeg synes det. Men det MÅ ha vært feil, for da vi åpnet stekekovnen møtte dette synet oss:

Det viser seg at når man bytter ut Nutella med Sjokoduo, så går verdens beste kjeks over til å bli verdens største kjeks. Overraskende nok ble vi ikke kjempelei oss for at kjeksene på mystisk vis hadde blitt fem ganger så store som de skulle. Jo større jo bedre er en fin innstilling å ha når det kommer til kjeks, vil nå jeg si.

Nå var det eneste som gjenstod å gafle dem i seg. Det kan jeg.  Men jeg synes at når man først har tatt en bit av en kjeks, så er det ingen grunn til å stable alle de andre kjeksene opp i et tårn, for så å legge kjeksen du har spist av på toppen

Men det synes jeg muligens bare fordi jeg er alt for opptatt med å spise kjeks når jeg først får tak på en til å gjøre noe annet enn å bite og tygge. Det du derimot kan gjøre, hvis stabletrangen blir for stor, er å lage et tårn av de ulike typene te du/Siv har

Det var det! Hvis du også vil prøve så er det bare å klikke seg inn på linken i første avsnitt av innlegget, så finner du oppskriften. Det er kjempelett og supergodt! Et tips er å lage dem til en anledning hvor det kommer mer enn to mennesker. Hvis ikke kan du fort ende opp med å få like vondt i magen som jeg har nå. Au 😦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: