Alle liker stoler

Jeg er selvfølgelig ikke ferdig med Kunstindustrimuseet enda. Går du en etasje opp fra alt det kongelige kommer du til masse møbler, nips og klær. Noen elsker sånt (hallo Siv) så vi ruslet rundt lenge. Det tok ikke lang tid før jeg ble fascinert av hvor utrolig mange stoler de har på Kunstindustrimuseet. Se her, da:

Og det der er ikke i nærheten av alle engang. For å få deg engasjert i museets stoler, tenkte jeg vi kunne ha en liten kåring av Kunstindustriets beste stol. Her skal selvfølgelig mange faktorer inkluderes. Det er mer enn utsteende som spiller inn når man skal avgjøre om en stol er god eller ikke. Her er kandidatene, med deres stolpersonlighet og det hele:

Dette er stolen David. David er opptatt av at alt skal være i HD. Han bryter gjerne inn midt i et tv-program for å skifte til HD-kanalen med akkurat samme program, og bruker resten av programmet på å snakke om den flotte bildekvaliteten. Han er god tvers igjennom, og er som regel enkel å ha med å gjøre så lenge du holder ham unna bilder eller skjermer med dårlig oppløsning. Dette er ikke kosestolen, men stolen du setter deg i hvis alt er (, eller at du har behov for at ting skal bli) enkelt og greit. Og forresten kan David snurres rundt, noe som passer bra for de mindre klumsete av oss. Han trives best ved en pult hvor man kan sitte på ham og trykke på elektroniske duppedingser hele dagen lang.

Stol «306», Espen Voll, Norway Says og Bjørn Bye, K8, 2001

Dette er stolen Trine. Hun er en sånn som sier «oj, du er glad i vafler!» når du mulighens har forsynt deg en eller to ganger for mye av vaffelfatet. Dette gjør hun ikke nødvendigvis for å være slem, men fordi hun er oppriktig bekymret for at du ikke trener nok til å spise så mye vafler (la oss ikke tenke mer på om det er sant eller ikke). Dette er den perfekte stolen å deise ned på etter nyttårsforsettjoggeturene i januar.  Trine abonnerer på bladet Birkebeiner’n og har deltidsjobb på Løplabbet i tillegg til fulltidsstudier på Idrettshøgskolen. Konkurranseinstinktet hennes kan ta fullstendig overhånd, og kan kun toppes av hennes ekstreme rettferdighetssans og interesse for regler i all slags idrett.  Trine møter alltid opp på bursdager og festligheter til nærmeste venner og familie, fordi hun er snill og grei og mener det er viktig å stille opp for de man er glad i. Hun oppdaterer hyppig statusen sin på facebook med en fin blanding av sitater om kjærlighet og trening. Hun er fornuftig og flink til å spare, men hvis hun kommer over et godt tilbud i reklameavisa til XXL er det ikke alltid hun klarer å dy seg.

Nå har vi kommer til stolen Geir. Geir elsker å diskutere, og kan litt om alt. Det beste Geir vet er å dra på hyttetur og spille TP og Geni, og da gjerne spillutgaver fra 90-tallet. Siden Geir er så glad i å diskutere og aldri vil at diskusjoner skal ta slutt, later han ofte som han er uenig med deg, kun for å se om han kan vinne diskusjoner med meninger som er helt på jordet. Men siden Geir er en ekspert på diskusjoner og har en mening om alt, er dette stolen å sette seg i om man trenger hjelp til å finne ut av vanskelige problemer, eller trenger kjempemange grunner til at noe eller noen er litt teite. Og hvis du befinner deg i en situasjon hvor noen er uenig med deg, kan du stole på at vennestolen Geir støtter deg, uansett hva det skulle gjelde. Geir er veldig fornuftig og kommer sannsynligvis til å bli en flott familiefar som sykler til jobb med fullt treningsutstyr hver morgen. Hvis du skal i bursdagen til Geir og har gått tom for kunnskapsspill å gi ham, kan du alltid gå for et jordfarget klesplagg eller en bukseklype med refleks.

Her er stolen Villiam. Villiam endret navn til Villiam med enkelt-v da han gikk på videregående fordi det var fem andre gutter i klassen hans som het William med dobbelt-ve. Villiam går til optikeren hvert år i håp om at han snart skal trenge briller, men så langt et synet perfekt. Han kan veldig mye om ny musikk, men det snakker han kun med utvalgte venner om, i frykt for å bli kalt hipster. Av samme grunn har han også lagt bort det praktiske hvite handlenettet i bomull han brukte til å bære med seg lommeboka og telefonen i noen uker.  Villiam er vittig og kommer nok til å gjøre det bra i reklamebransjen, men han vil egentlig flytte tilbake tilbake til Stavanger og ta over møbelsnekkeriet til bestefaren, som er den beste mannen som finnes i hele verden (synes Villiam, i alle fall, og det er godt mulig han har rett). Villiam kan passe inn over alt, og er stolen du velger hvis du vil føle deg trygg på at du har gjort et sosialt anerkjent valg.

Og her kommer stolen Laura. Hun er livlig og glad, og snakker som en foss. For Laura er det å legge ut om sitt eget kjærlighetsliv like vanlig som å snakke om været, og hun er en av de man alltid føler man ender opp med å fortelle litt for mye til. Hun er fryktelig surrete, men er så søt at man ikke kan gjøre annet enn å le når hun forteller at hun har mistet nøklene for fjerde gang på én måned. Dette er stolen du setter deg i hvis du trenger noen å le med og som vet hvordan du har det etter du tryna i trappa foran alle du kjenner i hele verden. Trenger du derimot noen til å huske bursdagen din så er det nok lurt på plassere rumpa et annet sted. Siden Laura gjør så mye ut av seg kan det være risikabelt å ta henne med på ting, selv om hun er en garanti for at det kommer til å bli underholdende.

Og til slutt har vi stolen Berit. Noen ganger er det å høre at man er finest og best i hele verden det man trenger, heller enn den hersens sannheten, og da er Berit stolen man går til. Siden Berit til enhver til har troen på at alt du gjør er riktig og at du er perfekt som du er, kan det bli vanskelig å finne faktiske løsninger på problemer ved å tilbringe mye tid på disse myke broderiene. Men altså, kakao og kompliment er en viktig fase man må gjennom noen ganger, før løsningshatten må på. Berit er også farlig hvis målet er å gjøre noe annet enn å stappe i seg kake og søtsaker. Akkurat nå kan jeg ikke komme på en situasjon hvor det er en dårlig idé, men den finnes nok, så pass deg litt for Berit.

Det var det! Og nå kommer det store spørsmålet:

,

Ett svar til “Alle liker stoler”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: