Elefantordenen

Jeg har vært på utstillingen Kongelige Reiser på Kunstindustrimuseet. På den utstillingen kan man lære om kongelige og samtidig presse ned gjennomsnittsalderen på utstillingens besøkende noen århundrer (overdrivelse, ass. Et godt virkemiddel).

Eksempel på kongelig utseende:

Noen ganger reiser de kongelige. Ja, de reiser faktisk så mye at det er mulig å lage en utstilling om det. Når de reiser så pakker de tingene sine i kofferter, og hvis de har med seg mange kofferter så kan det se slik ut:

Kongelige bruker klær. De tar på seg mye forskjellig, for eksempel

Finklær

Sjekk barten’a!

Regnklær

og 80-tall-kostymer.

Og så får de mange gaver som ikke kan byttes. Det var dessverre ingen informasjon om størrelsen på kongeliges kjellerbod hvor de setter bort alle gavene de får med fjeset sitt på.

Jeg lærte at Kong Haakon hadde en alternativ smak når det kom til tilbehør, kalt «Elefantordenen»

La meg sitere Wikipedia: » Brorskapet hadde et ordenstegn som merke på medlemskap, uvisst med hvilket utseende bortsett fra at ordenskjedet besto av elefanter […] Ordenen besto av kun én klasse og fikk insignier utformet med en elefant som ordenstegn. Denne ble båret i et kjede, som også besto av elefanter». Wikipedia kan også informere om at Kong Harald V, dronning Sonja, kronprins Haakon, Märtha Louise, Olav V og Haakon VII  er elefantriddere. Det er ganske artig å se for seg. Men tenk så fint det må være å være kongelig og kunne tenke: Jeg har dilla på elefanter, men hvordan kan jeg la min fascinasjon for elefanter få innflytelse i garderoben uten at det virker for tullete? Lager en orden, jeg. Så bare får jeg med slekta på det og så synes alle det er dritkult.

Utstillingen endte dessverre på en supertrist måte, da vi gikk inn denne julepyntede døra

og så denne vogna:

Den ligner på en begravelseskjerre, så da kom surleppa frem igjen. Snufs.

Jeg er glad i kongefamilien, men den utstillingen her var kjedelig på en kjedelig måte, noe som gjorde at jeg kjedet meg helt ekstremt av  alt det kjedelig det var å se og lese. Et tips neste gang noen skal lage en utstillingen om kongelige reiser er å kutte tekster som dette:

Takk for at du leste!

,

2 svar til “Elefantordenen”

  1. Jeg likte denne posten godt, men vart trist da jeg så begravelseskjerra, og så var det svært kjedelig for meg å lese den kjedelige teksten 😦

    • Jeg håper det er vanlig med begravelseskjerrer igjen når jeg dør. Skal sørge for å få gravsted som er alt for langt fra kirka til å gå, men for nærme til å kjøre. Da blir ikke begravelsen min kjedelig, i hvert fall. Huff, tenk så flaut hvis man ender opp med en kjedelig begravelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: