Bli en superkunde!

Det ble sommerjobb på Ica Nær i år også. Siden butikken er ca. 2 minutt fra der jeg vokste opp, kan  jeg ikke skrive stort om kundene. Det er egentlig ganske dumt, for tro meg, det nye bo-og behandlingssenteret rett nedi gata har virkelig sørget for en underholdende sommer.  Det jeg kan gjøre, derimot, er gi 10 tips til hvordan man skal oppføre seg på butikken. Det er nemlig gruelig mange som trenger det.

http://www.start.no/m/

1) Som vist av stripen over: når noen hilser på deg, er det høflig å svare.

2) Ikke ta med husdyr inn i butikken. Det er ikke lov (og ja, jeg sikter til deg nå ja, freaky papegøyedame)

3) I motsetning til hva de korthårete damene med firkantede briller i 50-åra tror, så er det ikke jeg som ødelegger varene i butikken. Hvis kyllingkjøttdeigen har gått ut på dato og jeg har sagt at du skal få tilbake pengene, er det altså ingen grunn til å insistere på at jeg skal lukte på den. Flere ganger. De andre kundene i køen bak deg har heller ikke lyst til å lukte på kjøttdeigen.

4) Når du snakker i telefonen mens du betaler, hører jeg hva du sier. Jeg foreslår derfor at du dropper samtaler som at den stranda du skal til ikke er så pervers som folk sier, for den er ment for barnefamilier.  Jeg vil forresten også anbefale å droppe turen til den stranda.

5) Hvis du er moren til noen jeg kjenner,  må du gjerne oppdatere meg på hvordan de har det, men hold deg til positive ting. Det å vise at sønnen din har blitt tjukk ved å blåse opp kinnene og gjøre voggebevegelser, er for eksempel ikke noe jeg trenger å verken se eller vite.

6) Blunking er teit. Uansett når og hvor. Bare ikke gjør det.

7) Ikke unnskyld at du kjøper øl. Jeg legger som regel ikke merke til hva folk kjøper, men hvis du finner på merkelige unnskyldninger hver gang du handler, er det helt tydelig at noe er galt.

8 ) Du trenger ikke forklare hvorfor du ikke har penger på kortet. Det er overhodet ikke interessant.

9) Hvis du ikke er fornøyd med en vare, er det ikke så lurt å spise den opp før man prøver å bytte den.

10) Det siste tipset er kun til gutter: ikke bli sur hvis jeg spør om legitimasjon. Jeg gjør det ikke for å være slem. Hvorfor ikke ta det som et kompliment, slik som de fleste jenter?

Ett svar til “Bli en superkunde!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: