Jul og Fotlaus

Min neste post skulle egentlig være om lesesalen, men det viser seg at jeg irriterer meg over så mye at jeg heller har bestemt meg for å jobbe med meg selv så jeg slipper å skrive et fullt så sint innlegg. Det jeg heller skal skrive om er jul! Nå er det november, og jeg vet mange synes det er for  tidlig for juleprat, men da får du enten slutte å lese, eller lese mens du rister oppgitt på hodet, og  kanskje til og med avslutter med en sint kommentar.  Jeg og Siv hører alltid på julemusikk fra 4. november (ihverfall de siste 4 årene, som faktisk er nesten 1/6 av livene våre, det er lenge det!) og i år skal vi til og med slenge på noen pepperkaker og en julebrus hver. Vi har diskutert dette nøye med Hanne, og funnet ut at vi uansett ikke klarer å vente til desember, så da spiser vi pepperkaker og drikker julebrus i morgen, og tar en pause fram til desember etter det. Jeg har aldri hatt lyst på pepperkaker og julebrus så tidlig før og jeg håper ikke dette betyr at jeg går tom for julestemning før julaften (hvis det i det hele tatt er mulig).

Jeg vet ikke hvorfor det er slik i år, men jeg tror egentlig jeg kan skylde på Ida. Hun kledde seg nemlig ut som juletre på halloween-fest på lørdag (som egentlig var en buskevekstfest, vertene hadde bare ikke fått det med seg) og jeg måtte ned i kjelleren til juleboksen for å finne julepynt hun kunne låne. Vi har lys som lukter pepperkaker i boksen, og når jeg åpnet lokket slo lukten mot meg, sammen med den fine julepynten, sangheftene, julegardinene og ikke minst julekjolen til Paris. Og da var det gjort, gitt. Men vi har noen regler fortsatt, altså. Pynten skal ikke opp før 1. desember, og vi får ikke se på noen av julekalender-dvdene før desember.

Oj, nå kom jeg på at favorittfarsen min ikke skal vises på tv i jula i år. Den Spanske Flue er er virkelig hysterisk morsomt, men ble sendt for siste gang Den_Spanske_Flue_614955apå NRK i fjor. Det er forvorpent! Hadde jeg møtt Hallvard Bakke i morgen, skulle jeg fortalt ham at de har en moral, unge mann, som er totalt defekt! De skulle prøve noe de ikke har prøvd før, gå hjem og skam dem, skulle de! Fyshameien!  Jeg får ta med meg Siv en tur til Edderkoppen for å se på bilder. Hun er jo stadig like stram i hasene. Nok sitater som bare er morsomme hvis du har sett Den Spanske Flue litt for mange ganger? Greit.

Vi har et problem her på Holmen, og vi kaller det Fotlaus. Hvis du er trønder vet du sannsynligvis hva/hvem Fotlaus er. Jeg lærte det av mamma og pappa. Fotlaus er en usynlig, eller veldig stille person som bor sammen med deg, men som du aldri ser eller hører. Det artigste Fotlaus vet er å gjemme ting, gjerne så godt at man aldri finner det igjen. Den rareste episoden vi har hatt med Fotlaus her på Holmen var da 4 laksefileer forsvant fra kjøleskapet. Jeg tuller ikke, altså, vi hadde 4 stykker laks i kjøleskapet som var der på formiddagen, men de forsvant mens jeg var ute og mosjonerte mitt legeme. Verken Eirik eller Siv vet hvor de ble av, det hele er et stort mysterium.   I det siste har Fotlaus vært helt i hundre og gjemmer ting som aldri før. Ting dukker opp på de merkeligste steder, og for tiden er han spesielt interessert i t-skjortene til Hanne. Det hele begynner å bli ganske plagsomt. Jeg håper han liker jul, for da blir han kanskje litt mer medgjørlig i desember. Og ja, jeg skriver «han». Det er et forsøk på å være mindre mannssjåvinistisk, for det tar seg jo ikke ut for en kvinnelig antropologistudent. Nå må jeg avslutte, for mine husmorplikter kaller, og for å være helt ærlig begynner det å stramme litt i denne joggedressen. Jeg kommer tilbake i morgen, hvis det er pent vær. Huff, som jeg savner Den Spanske Flue.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: