Religionssnylting

Bilde fra http://www.xn--bnneuka-q1a.no/wp-content/uploads/2010/11/vaffel-liten.jpg
Bilde fra http://www.xn--bnneuka-q1a.no/wp-content/uploads/2010/11/vaffel-liten.jpg

Jeg foreslo at jeg skulle starte et nytt prosjekt hvor jeg prøver ut ulike kristne trossamfunn for noen uker siden, og siden jeg fikk mange gode tips og invitasjoner, så velger jeg å gjøre et forsøk. Noen var bekymret for at prosjektet kunne bli slemt, og det må jeg selvfølgelig unngå. Jeg vil poengtere at dette ikke er et forsøk på å henge ut noen. Det er mange grunner til at jeg gjør det. Mest som et forsøk på å skrive noe morsomt, selvfølgelig, men også for å dempe nysgjerrigheten. For hvordan er det å være med i disse ulike trossafunnene? Det er jo så mange av dem! Og de har så mange medlemmer!

Som nevnt tidligere, er jeg egentlig litt misunnelig på kristne. I hodet mitt er det en evig sirkel av vafler, synging, glede og klemming. Men jeg kan vel snylte litt på stemninga, selv om jeg ikke klarer å tro på Jesus? Og så kan jeg skrive om det her, så du kan velge om du vil snylte litt du også.

Jeg har bestemt meg for å ha med noen faste spørsmål hver gang, for å skape en slags sammenheng/rød tråd. Det viktigste jeg vil finne ut om arrangementet i  hvert trossamfunn er:

1) Får man vaffel eller kake? (ikke tilfeldig at dette er nummer 1 på lista…)

2) Er folkene hyggelige?

3) Synges det fine sanger?

4) Er lokalet trivelig?

5) Hvor lett er det å snike seg ut?

Som du ser er det lite fokus på hva de sier og tror på. Siden jeg i utgangspunktet ikke er kristen, så virker det mest fornuftig å se på andre ring. Send gjerne forslag, hvis du har noen god spørsmål som burde være med! Så langt har jeg vært på orgelmeditasjon, gudstjeneste med Jehovas Vitner og  nattgudstjeneste i Den russisk-ortodokse kirke. Det er bare å gjøre seg klar til å lese fremover!


2 svar til “Religionssnylting”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: