Det er ikke kult å dø

Det er noe mystisk på gang her.  Det virker som om jeg er den eneste i hele Trondheim som har gått på ungdomsskolen. Hvordan vet jeg det? Fordi ingen bruker hjelm når de sykler her! Makan til greier, altså. Synes de det er kult å dø, eller? For det er den eneste forklaringen jeg og Trygg Trafikk (som kom på besøk på ungdomsskolen) kan komme på som forklaring. Eller kanskje de har glemt at skallen deres plutselig kan ligge smurt utover fortauet i løpet av sekunder? Klask, og vips så er hodet ditt delt i to. Eventuelt overkjørt og flatt som en pannekake (kjipt at du krasjet med en dampveivals, da).

Nå fjaser jeg fælt her, men seriøst, du må bruker hjelm. Du er sikkert kjempeflink til å sykle, men hva om det er en dårlig sjåfør ute i gatene (hei, jeg har fått meg sykkel) som kjører på deg? Det er sannelig ikke sikkert det er din feil at du kommer i en ulykke, men du kan skade deg likevel. Og disse dårlige sjåførene og klumsete fotgjengerne kan dukke opp hvor som helst. Tro meg, det er ingen grenser for hvor jeg kan finne på å tryne. Dette er strengstemmen: bruk hjelm! Jeg vil ikke at du skal dø. Eller havne i rullestol. Det blir så tungt å bære deg opp og ned trapper hele tiden.

Og ta det med ro, du trenger ikke å kjøpe deg en av disse:

Dazed_&_Amused_MED Kask-Lifestyle-Beige luzern white sawako_leopard_MED Tokyo Coulour StripeDu kan kjøpe deg en helt vanlig hjelm. Og ja, du kommer til å se litt teit ut. Det er litt av greia med hjelm. Men vet du hva som er verre en hjelmhår? Å DØ!

Ikke overbevist? Se på de søtingene her, da! (spesielt tøffingen i skinnjakke ved siden av skrytepaven)

Forresten har jeg en ekstrabeskjed til foreldre (og kommende foreldre): hvis du sykler uten hjelm er du en dårlig forelder, egoist og en jævla idiot. God sommer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: