Jeg heter verken Golden eller Antonsen, men nå må det likevel smelle

Du har helt sikkert hørt om The Great Gatsby. Boka er nå filmatisert (igjen), og filmkritikere gjør som de skal: kritiserer. Det er praktisk for alle som vurderer å se filmen, men vil vite om den er bra først. Jeg lurer fælt på hvordan filmen er, og kom over en filmanmeldelse skrevet av David Edelstein,  journalist i New York Magazine. Edelstein er svært kritisk til castingen av Carey Mulligan, som har en av hovedrollene i filmen. Etter å ha kommet med to forslag til skuespillerinner han mener er bedre alternativ, forklarer han hvorfor Mulligan er et dårlig valg:

Mulligan might turn out to be a better actress than Shepherd and Paltrow put together, but she’s down-to-earth pretty (a tad mousy) rather than unattainably glamorous.

HVA FAEN, KIS?!  Han kritiserer henne ikke fordi hun er en dårlig skuespiller. Neinei, han synes hun er kjempegod. Han kritiserer henne for å være pen på feil måte. La meg skrive det igjen, for å understreke. Denne dama:

carey-mulligan_239248

er ikke rett type pen. Hun er for «musete» for Edelstein. Han mener hun er en mye flinkere skuespillerinne enn de to alternativene han kommer med, men er likevel ikke den beste for rollen.

Det der er ikke greit. Jeg mener at David Edelstein burde finne seg en annen jobb. Ikke fordi han er for stygg til å være journalist. Nei, han burde finne seg en annen jobb fordi han er en dårlig journalist.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: