Kontekst

Jeg er veldig glad i Pinterest, en side hvor man kan samle alle bildene (og oppskriftene!) man liker i ulike kategorier, men noen ganger dukker det opp rare ting der. Mange liker å skrive inspirerende ord på bilder. Det kan være fint, men utrolig frustrerende når jeg ikke forstår hva inspirasjonen betyr. Tenk om livet mitt plutselig hadde blitt fantastisk hvis jeg forstod hva bildet prøvde vise! I dag har det skjedd igjen, og jeg trenger din hjelp for å forstå hva Oscar de la Renta mener:

tips

Jaha? Her har de glemt å inkludere noe superviktig, nemlig kontekst. Før jeg kan gå som om tre menn går bak meg, er det viktig at jeg får svar på følgende:

1) Kjenner jeg dem? For da hadde det jo vært mye mer høflig å stoppe opp og gå sammen med dem. Og ikke minst triveligere.

2) Hvor lenge har de gått bak meg? For hvis jeg ikke kjenner dem og de har gått  rett bak meg lenge, vil jeg si at bildeteksten betyr LØP!

3) Hvor er vi? Hvis vi for eksempel er ut og det er kald og sur motvind, vil jo teksten på bildet betyr at det er lurt av meg å gå veeeeldig sakte, så de går forbi meg og jeg kan brukt dem som en slags vindmur.

4) Er de bråkete? For da blir det nok litt irriterende å gå foran dem i lengden, og det vil være lurt å gå kjempefort, så jeg slipper å høre på den evinnelige skravlinga deres.

Jeg kunne fortsatt slik i evigheter, men jeg tror jeg har fått frem poenget mitt. Hvordan jeg går hvis tre menn går bak meg er jo fullstendig avhengig av kontekst, så jeg kan ikke forstå hvordan Oscar de la Renta mener at kvinner skal få noe annet ut av sitatet enn forvirring.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: