Banos

Nå som jeg har flytta til Trondheim er det på tide å omfavne den trønderske kulturen igjen. Jeg starter med musikken. Nå forventer du kanskje DDE og Åge, men nei. Jeg jobber på videregående, og da er det viktig å henge med på hva ungdommen hører på, og på skolen jeg jobber liker mange rap. Heldigvis for meg har jeg to trønderske favoritt-rap-grupper. I dette innlegget har jeg valgt ut favorittsangene mine. Det er kanskje ikke deres nyeste utgivelser jeg kommer med her, men heller sangene med størst kvalitet. La oss starte med denne stilige gjengen:

CD-Soersida.jpg

Den første sangen her er veldig gammel, og du har sikkert hørt den før. Men vet du hva, det er en klassiker. Og siden jeg helt seriøst trodde dette var den nye (om enn litt dystre) lagsangen til Trondheims-Ørn den første gangen jeg hørte den, så har jeg og sangen et fint forhold. Hør på første setning, og innrøm at det høres ut som de sier «Blør for Trondheims-Ørn».

 

Så har vi den nyere sangen Karskdrekkarlauget. Her  rapper de om å spenne kråkert på folk. ‘Nough said.

Noen andre flotte eksempler på sangtitler er
Pornofilm musikk [sic] ft. Mari
Tøff i Trynet
Heismusikk fra Helvete
Hallo Ludder
Skurke Med Gutta

Jeg synes det er så søtt! Hvis Trond-Viggo Torgersen og Robert Stoltenberg hadde slått seg sammen for å parodiere norske rappere på Kvelden før Kvelden,  hadde de laget sanger med akkurat de titlene der. «Skurke med Gutta». Jeg elsker det.

Men det stopper ikke der. Nånei, du. For nå har vi kommet til:

Rap

Dette er tøffingene som virkelig er ute og skurker med gutta, der de kjører rundt KBS og er tøffe i trynet. Hvis du noen gang har vært på KBS så vet du at området rundt dette kjøpesenteret (som nå heter Sirkus) er et familievennlig område med eneboliger på rekke og rad. Noe som gjenspeiles i favoritt-rap-teksten min: Kakk opp

Æ bor på Bromstad, æ veit itj nå ber
Dem kalle mæ Soinner’n
Og æ heit itj nå mer
Og du veit kor det e
Men du kjenne itj plassen
Det kan æ lov dæ, kis
Vi smellen i kaffen
Du finn itj billiger makkers
Om du så hell te på block’n
Eller Risvollan – kis, hoillan
Du grei itj å kakk’n
Marsipan ass, masse banos
Kis æ kan kast en halv kloss lætt

Ja, du leste rett. Det står banos der. Banos. Dette er en gruppe som rapper om Banos. Jeg velger å ignorere at det kan vise til noe annet, og konsentrerer meg heller om at de synes det er greit, ja til og med kult, å rappe om bananpålegg.

Det var alt for denne gang. Nå kan du bare lytte i vei!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: