Substantivsjuka

Ane gjorde potetene til gjenstand for koking
Ane foretok koking av potetene.
Ane gjennomførte koking av potetene.
Ane iverksatte koking av potetene.
Ane stod for koking av potetene.

La oss drite i det der og skrive «Ane kokte potetene», da dere. Jeg liker ikke jålete språk, og elsker derfor at Språkrådet gjør narr av folk som lider av substantivsjuka (overdreven bruk av substantiv laget av verb eller adjektiv, eks lese-lesing, varsom-varsomhet). Hurra for klarspråk!


5 svar til “Substantivsjuka”

    • Da lider Jens av substantivsjuka, stakkars. Ta ansvar og gjør noe med det før det er for sent. Går det så langt at han skriver «samt» og «dog» i samme tekst, kommer det en drage og dreper ham. :(!

      • Jeg har dessverre ofte hørt ham bruke de to ordene i en og samme tekst. Jeg tar derfor og sender ham advarsel samt dødsbudskap snøggast råd i morgen tidlig pr. brev. Jeg kan dog ikke garantere at det når frem før på tirsdag. ( hehe, der prøvde jeg å være morsom )-: )

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: