Oskefisen

Visste du at Oskefisen er den originale betegnelsen på Askeladden, og at Per og Pål egentlig heter Nyvil og Pøk? Det har jeg lært i dag. Uttrykket er en tullete beskrivelse av «ein som sit og fis i oska», altså blåser i asken. Det ble ikke sett på som dannet nok, så da de ville at eventyr skulle slå an i de øverste sosiale klassene, bestemte de seg for å bytte det ut med  Askeladden. Uhørt! Jeg krever at vi går tilbake til Oskefisen. Det er jo så morstomt atte HJÆLP. Og Nyvil og Pøk er sannelig ikke så verst det heller. Husk det når du leser eventyr for barna dine i fremtiden. «Oskefisen som kappåt med trollet». Fnis! La oss håpe jeg aldri får tre gutter, for da er det ikke sikkert de blir kjempefornøyd med navnene sine.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: