Love Hearts! Neida. Kryddermuffins.

Jeg er fryktelig glad i å bake, og det er jeg ikke alene om. Men nå begynner jeg å bli lei av alt bakestyret, og det er jeg nok heller ikke alene om. Det er grenser for hvor mange ulike typer bakedingser, fyll, krem, glasur og pynt man trenger for at kaka skal bli god. For å sitere en lur venninne: «det må da kunne gå an å bake uten å måle opp alle ingrediensene i pastellfargede skåler først». Noen ganger har man bare lyst til å stappe trynet fullt av muffins så fort som mulig. For noen dager siden fikk jeg lyst til akkurat det (eller, ønsket er der hele tiden, men denne dagen gjorde jeg noe med det), og jeg og Siv bestemte oss for å lage kryddermuffins. Praktisk nok har Siv en matblogg, så hvis du vil ha oppskriften kan du klikke deg inn her. Bloggsamarbeid! Hohoi!

I tilfelle du er en av dem som har glemt hvordan man lager muffins uten gullbelagte hjertemuffinsformer, skal jeg nå gi en gjennomgang av muffinslaging uten styr. Enklere enn dette blir det ikke (med mindre du kjøper dem ferdig, eller går for en Toro-mix. Noen ganger er det også lov).

Det kan være lurt å starte med å finne en oppskrift. For eksempel fra gode gamle Ingrid Espelid Hovig (du trenger ikke å at bilde av boka).

Så følger du oppskrifta, som sannsynligvis sier at du skal blande noen ingredienser sammen i en fei. Da tar du bare noen boller og putter de vanlige ingrediensene i bollene på en kjempevanlig måte, og blander sammen. Hvis det morsomste du vet i hele verden er å vaske opp, og du har brukt opp alle pengene dine på å handle rosa boller på tv-shop, kommer det til å se sånn ut:

Hvis ikke, er det godt mulig det ser slik ut:

Det gjør ingen ting om du roter og søler litt. Nå har du kommet til valg av former. Her har jeg en regel som kan være grei å følge: muffinsformer skal ikke ha tyllskjørt eller belte, spesielt ikke hvis beltet har en diamantbeltespenne:

Jeg vil anbefale hvite muffinsformer. Sånn ser de ut:

Så kommer du til en aldri så liten utfordring, nemlig å få røra i formene. Da skal du overhodet ikke, under noen omstendigheter, bruke en sånn:

Det du trenger er denne:

Det er en skje. Den putter du røra i formene med, sånn:

Så er det bare å steke til de er ferdige, og hvis du er skikkelig heldig, slurvet du litt da du fylte formene, og noen av muffinsene viser seg å ha blitt KJEMESTORE! (de er mine). Nå kan de egentlig stappes i munnen (men pass på, de er varme!). Hvis du skal være litt fin på det, kan du lage litt glasur til å ha på. Det finnes mange enkle og gode typer, så her er det bare å slå seg løs. Hvis du derimot er like lat som meg og Siv denne kvelden, kan du gå for Toro, eller enda verre/bedre

PHILADELPHIA MED SJOKOLADE! HVORFOR VISSTE JEG IKKE OM DET FØR I FORRIGE UKE!? Ost og sjokolade. Det er genialt. Jeg mener dette er den nye Sjokoduoen (favorittsjokoladepålegget), men Siv var uenig. Hun sa det smakte som smørbar sjokoladepudding.  Jeg ser ikke hvordan det kan være negativt på noen som helst måte.

Før du serverer, kan du legge muffinense på et fat. Nå begynner det riktignok virkelig å haste med stapping av muffins i munn, så det er  ikke nødvendig. Men det skader ikke å tørke av bordet før du setter fra deg muffinsene. Har du for eksempel sølt masse love hearts utover hele bordet, er det ikke særlig renslig å bare sette fra seg muffinsene midt i alt rotet.

Det var det. Velbekomme!


3 svar til “Love Hearts! Neida. Kryddermuffins.”

    • Nei, det er jo ikke godt i det hele tatt. Og så får jeg uansett bare de det står «Be good» eller «Hello» på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: