Bloggkaraoke

På 80-tallet hadde min kjære mor, som så mange andre mødre, sansen for Eros Ramazzotti. Lettpåvirkelig som jeg er, likte jeg også ham. Sammen med Gary Moore og Whitney Houston, var han en av mine absolutte favorittartister fra jeg var ca. 3 til 5 år. Tusen takk for det, mamma. Jeg var som du skjønner kjempepopulær på barnehagen. Grunnen til at jeg tar opp barndomsminner er ikke for at jeg igjen skal klage over at jeg måtte sitte i barnebilsete til langt ut på barneskolen (la meg likevel understreke til mamma og pappa at jeg HATER DET BILSETET!) men for å informere om at det er genialt å la barna sine høre på utenlandske smørsangere. Da jeg var i barnehagealder gaulet jeg selvfølgelig med på sangene, fullstendig uten forståelse for hva de handlet om, eller italiensk uttale. Og nå som jeg hørte igjen vår alles kjære Ramazzotti, kunne jeg jo gjøre akkurat det samme for jeg skjønner fortsatt ikke hva han synger! Fantastisk! Jeg kan altså fortsatt leve i lykkelig uvitenhet om alt som mang en gang har ødelagt barndommens favorittsanger, som uttale og mening. Et lite barneoppdragelsestips til deg der, altså.

Uansett om du hadde like god (ja, jeg valgte ordet god) musikksmak som meg på barnehagen, kan du jo synge med på «Taxi Story», som var favorittsangen. For å hjelpe deg litt i gang, har jeg skrevet ned teksten. Dette er bloggkaraoke. De to ordene i språket som har aller, aller mest positive konnotasjoner, satt sammen til en herlig miks (og ikke la deg lure av den kjedelige introen – det her er fengende saker!):

.

Uiiiido duidan taxishailooo nanbordeno metropolitano
Bortengiro soltie stratchi diolgi edeneretisi amano
KUAAAANTIAAAKRO BATSI
KEKONOSHI BENE KOMEME DIEEEE
Dui kestoinespeso dipolare diegetantagente atterare
Allaereportodeee la suatchiiiitaaaar

UEEEEYO UAAAAO

Uito parla kåi klienti storibreiti storidispasadjo
VeIla vonta keeeeeiladonna nonnaveda depagadedadio
KVANTEVITE KVANTAI KROPATSI
KESSSIKROTSHA NIOKO MELEDIEEEE
Tsjekkikorda siempre kuallki kosa
orsaperdefreta diardivare
malka komotiamadja unaltra kosa

EPENSE KORAN DIORNO VITOPEEER VOLAREVIAHÆÆÆ
VIEDARE LASUAVITE NONJISENSUA LAVMETURAAHAAA
SENSUA PIDUIRITSE SENSAKI LIDITCHE FERMIKUI

EPENSE KORAN DIORNO VITOPEEER VOLAREVIAHÆÆÆ
LAKUESTRASTRADE TRAPPOSTERTEKEEER FAMOPAORAHAAA
PENSA KORA DJUPOPETREPEKOIO NANGALOTTIRIO ABRACHAPATRASTAAA

UEEEEYO UAAAAO
UEEEEYO UAAAAO

Uiiido dene unia pistolia akonsenesanaoli shalba
Tjankasone akuestora sonokuam papepedipapatia
Kuanti troki kuanta tropatsi
tiapparato benetomenebieee
Irrestalasuillue tjokkekompa
nonedese siempo dierantrare
oniorarero ormai oraditonta

SUAKUBUBUB BÅBÅÅÅÅÅ

SENSUA PIDUIRITSE SENSAKI LIDITCHE FERMIKUI

EPENSE KORAN DIORNO VITOPEEER VOLAREVIAHÆÆÆ
LAKUESTRASTRADE TRAPPOSTERTEKEEER FAMOPA ORAHAAA
PENSA KELLAA DJUPO PETREPEKOIO NANGALOTTIRIO ABRACHAPATRASTAAA

UEEEEYO UAAAAO
UEEEEYO UAAAAO

ABRACHAPATRASTAAA
STA!

God helg! (han synger ikke det, men du kan godt gjøre det).

Forresten vil jeg gjerne vite hva du hørte på da du var liten. Fortell meg det! Hvordan du forteller det er valgfritt, så lenge det ikke er på et offentlig toalett. Hvis du kommer deg inn på doen min som ikke er offentlig, skal du få pluss i margen for innsatsen, men jeg vil helst ikke vite hva du hørte på i barndommen der heller.


2 svar til “Bloggkaraoke”

  1. Favorittsanger var «Gammel-Thomas» av Vømmøl Spellmannslag og «Sommerfuggel i vinterland» av Halvdan Sivertsen. Jeg veit ikke hvor mange ganger jeg måtte høre dem på repeat i bila (jepp – BILA). På den tida man måtte SPOLE tilbake. Alt av Beatles ble også radbrukket på min helt egen engelsk.

    • Hørte nettopp Gammel-Thomas for første gang og elsker den! Han e høyhiddelihøyhiddelihøyhiddelihøyhiddelihøyhiddelihøyhiddelihøyhiddelididdelidau!

      Og ja – bilA!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: