Vårdagen jeg mistet troen på både voksne og barn

Når det kommer til istester har jeg til nå trodd at det gikk an å stole på barn. Det var grunnen til at jeg kjøpte meg Snackis i dag, etter å ha lest Aftenpostens test av årets isnyheter. Se som barna koser seg med isnyheten Snackis:

Her er et utdrag fra testen i Aftenposten, hvor barna skryter den opp i skyene og de voksne er alt annet enn imponert:

«Det er en blanding av sandwich-is og sjokolade jo, kuuuuult.» – Oscar 8 år

Barna elsker denne isen, og den er helt klart barnas favoritt i testen. Den får pluss av panelet for morsom utførelse med to ulike sider, og barna liker spesielt godt kombinasjonen av sjokolade og crisp. Alle begynte intuitivt å spise av crispen.

De voksne synes ideen og utseende er morsomt, og gir skryt for å tenke nytt når det kommer til den gode gamle sandwich-isen. De mener at både vaniljeisen og sjokoladetrekket smaker lite. Kjeksen er tykk, seig og tørr, og isen er både skjev og lite pen å se på.

La meg oppsummere. De voksne sier sjokoladekjeksen er for tykk. Jeg forstår ikke hva det betyr. Det er umulig. Og barna skryter alt for mye. Det skulle altså en istest til før jeg oppdaget at man verken kan stole på voksne eller barn. Hvem kan man derimot stole på? Meg!  Jeg skal nå ta på meg ansvaret og gi en skikkelig anmeldelse av årets sommerisnyheter. I hvert fall denne isen. Her er min anmeldelse av Snackis, som selvfølgelig inkluderer sjangerkravet illustrasjonsfoto av isspisepanelet.

Takk til fotograf-Siv, som tok bilder av panelet

Jeg må starte med å informere om at Snackis er nærmest umulig å finne. Vi måtte på Kiwi på en parkeringsplass ved Wallmans salonger for å få kjøpt den, og det er problematisk for folk som får svettetokter og traumer av ordet «dinnershow». Da vi endelig fikk kjøpt isen og plassert oss på gresset, møtte jeg på utfordringer allerede ved første tygg. I motsetning til barna i testen begynte jeg ikke intuitivt å spise crispen, og dette ga Siv anledning til å gjøre narr og påpeke at isen krever en viss teknisk innsikt for å kunne spises uten søl. Det er da nok som tærer på selvtilliten, om ikke isen også skal bidra. Det er egentlig litt kjedelig å beskrive hva den smakte, så jeg går rett til konklusjonen:

«Helt ok» – Tonje 26 år

Vær så god. Da blir det litt lettere å velge neste gang du står ved isdisken. Jeg vil heller anbefale Dream yoghurtis med hagebærtrekk, hvis du klarer å leve med frykten for at noen kan tro du kjøper den fordi du tror den er sunn.  Det er is. Den er ikke sunn. Den er derimot best, til tross for fordommene bær og yoghurtis fører med seg.


2 svar til “Vårdagen jeg mistet troen på både voksne og barn”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: