Den første kunstposten (bortsett fra statuene, da)

Blindern er pyntet med mengder av kunst, og jeg har tatt på meg oppdraget å skape mer oppmerksomhet rundt Blinderns mange kunstskatter. Denne gangen har jeg vært på pc-stua på HF. Favorittblindernstua mi for å drive med pc-ting.

Men la oss starte med et lite prosjekt før vi ser på pc-stuekunsten. Se her:

Hva tenkte du da du så på bildet?

Det eneste jeg klarer å tenke er: hvem har malt det bildet der? Hæ?! FORTELL MEG HVEM SOM HAR MALT DET! Det var vel akkurat det du tenkte også, siden det er den naturlige tingen å tenke når man ser et bilde. Bildet er malt av Leonardo da Vinci og heter La Vierge, l’Enfant Jésus et sainte Anne. Men det er jo umulig å vite!

Heldigvis går jeg på Blindern, hvor de har sikret seg at du aldri havner i en situasjon hvor dagen din blir ødelagt fordi du ikke klarer å finne ut hvem som har malt et bilde.

Løsningen er genialt enkel:

Navn under bildet.  Man kommer inn på pc-stua på HF og tenker «neimen, for et lekkert bilde av en stol på en hatt og et kjempestort kamskjell på gulvet. Det bildet der, malt av Andrea Tana, vil jeg ha som veggpryd på rommet mitt! Jeg setter meg ned på en av de mange pc-ene her og bestiller et til meg selv, på http://andreatana.com» Og vips, så dukker det opp i postkassa noen dager etter (tråden kommer i tillegg. Jeg anbefaler Clas Ohlson, hvor det er så rimelig at til og med studenter har råd til tråd).

Men hva om du sitter på rommet ditt en dag og innser at du trenger et bilde til?  Det som er viktig å huske da, er at bilder må matche. Heldigvis har Blinderns kunstinnkjøpere tenkt på det, og alt du trenger å gjøre er å dra til pc-stua og se ved siden av Tanas bilde, hvor du finner denne skjønnheten:

Enda et bilde med hatt på stol! Denne gangen malt av geniet Edward Noott. Hva gjør du så? Jo, du klikker deg rett inn på http://www.john-noott.com, vel! (flaks for Edward at broren, John, er god på data, da).

Er du mer av den konservative typen, og vil ha mindre hatt og mer…vann, kan du gå for dette alternativet:

Monet er alltid en sikker vinner.

Men noen av dere er nok litt for unge til å sette pris på skikkelig kunst, og Blinderns kunstinnkjøpere har selvfølgelig tatt hensyn til dere også:

Så relevant! Så ungt, hipt og trendy! Tenk om det der faktisk hadde skjedd en gang du satt og skrev en oppgave, da. Hadde vært skikkelig kjipt!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: