Maurslukerstatue?

Siv minte meg på at det er 25. mai i dag. Og hva betyr det? At det er bare en måned til jeg kommer hjem!  Hvor har tiden blitt av, egentlig? Jeg gleder meg masse, men vurderer å ta med meg Reykjavik tilbake til Norge. Det er jo en ganske liten by, så det burde gå. Jeg jobber med å få til mange intervju den siste måneden, og tror jeg skal få ferdig det meste så jeg kan ta sommerferie med god samvittighet i juli. Denne uka er det avslutning i to av foreldregruppene jeg er med i. Mødrene i begge gruppene bestemte seg for å markere dette ved at alle tar med seg kake. Woho! Masse, masse hjemmelaget kake!

Plutselig ble det sommer på Island også, forresten.  Det er fryktelig vanskelig å sitte inne i sola og jobbe, så jeg har derfor prøvd å jobbe på morgenen og på kvelden de siste dagene, så jeg kan være ute  midt på dagen. I dag vassa jeg, til og med. Og i morgen skal vi bade. I havet!

Bare noen dager etter jeg kom til Reykjavik, gikk jeg meg en tur ned til havet en kveld og tok litt bilder. Jeg så igjennom bildene i går, og kom over det jeg på den tiden trodde var en maurslukerstatue.

I dag var jeg tilbake på samme sted, og det var selvfølgelig ikke en maurslukerstatue. Nånei, du. Hvis man ser den i en annen vinkel og i dagslys, viser det seg at det er en løftestatue det også. Her er altså bevis nr. 73 (ca.?) på at islendinger elsker statuer hvor de løfter hverandre.

Reidar liker også at sommeren endelig er her, og nå som vulkanen har gått i dvale,  gjør han ikke annet enn å gå rundt og glise og si ting som at han er ”heavenly happy”. Egil har bestemt seg for at vi er venner og banker på døra mi rett som det er for å spørre om tilfeldige ting eller tilby meg kaffe eller te. Og jeg klager ikke, det er tross alt hundre ganger bedre enn høytlesning på kjøkkenet midt på natta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: