I dag da jeg var på vei ned til bussen, møtte jeg på en stor gjeng islendinger utkledd som nordmenn. De veivet med norske flagg, og hadde på seg knickers, mariusgenser, og tursekk. De var så fine! Da jeg kom litt lenger ned i gata så jeg noen utkledd som mexicanere, og på plenen ved busstoppen var det massesumobrytekamp. Jeg fikk etter hvert forklart at dette er en slags russefeiring, bare med bedre kostymer. De har bare én dag på seg, så de fleste var fulle allerede klokken 9 om morgenen. Ingen jeg har snakket med har en god forklaring på hvorfor de kler seg ut som nordmenn, sumobrytere og meksikanere, men for all del. Norske russeklær gir ikke særlig mening de heller…

I morgen er det offentlig helligdag på Island. Og ikke en hvilken som helst helligdag, men den første sommerdagen! Det feires blant annet ved at barna får en sommerleke i gave fra foreldrene. Er ikke det utrolig søtt? Jeg skal definitivt ta med meg den tradisjonen tilbake til Norge. Det snødde fra blå himmel i dag, så jeg gleder meg til sommer i morgen.

Nå er det meste av vulkanstyret over, og jeg har ikke sett noe aske overhodet. Nesten litt skuffende, altså.  Jeg har typisk nok aldri hatt så lyst til å dra hjem som i den siste uka her, hvor jeg ikke kunne komme meg noen steder. Jeg tror nesten jeg hadde tendenser til (aske-)øysyke en stund. Nå som jeg har mulighet til å dra hjem går det fint å være her noen måneder til, men hjemlengselen sitter fortsatt litt i. Heldigvis får jeg besøk av verdens beste lillebror 5. mai! Det er bare to uker til, og jeg gleder meg sånn!

Her hjemme er Thorstein irritert på musikken til Valerica, og har begynt å ta igjen ved å spille klassisk musikk kjempehøyt. Det er også noen som alltid henger opp klærne mine når jeg vasker dem. Jeg hater at folk bare lar klær ligge i vaskemaskinen, så jeg går alltid for å henge dem opp rett etter maskinen er ferdig, men hver gang har denne mystiske personen vært der og hengt dem opp. Jeg hadde skjønt det hvis personen trengte å vaske klær selv, men det er ikke alltid det er satt på en ny vask. Veldig rart, og irriterende på en hyggelig måte. Neste gang skal jeg sitte der og vente det siste kvarteret.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: