Da er bursdagen over, og det ble en strålende dag. Jeg brukte litt for mye penger, spiste alt for mye kake, og fikk kjempefine gaver. Perfekt!  Det eneste som ikke var så perfekt var den klassiske bursdagshumoren man aldri slipper unna. Å si at noen snart er halvveis til 50 er ikke morsomt. Enten så er man halvveis til 50, eller så er man ikke det. Det er som å si til en gammel dame at hun snart er død.  Jeg ler ikke.

Men over til noe mye mer koselig. Det islandske ordet for klem er knús. Jeg blir så glad av det ordet! Knuseklemmer er jo de beste klemmene. Jeg mener at hvis man først skal klemme, er det den eneste måten å gjøre det på. Halvveisklemming er nesten like ille som ond bursdagshumor.

Jeg sitter nå i min fine nye lopapeysa og strikker mens jeg hører på Hjálmar. Det har jeg tenkt å fortsette med resten av kvelden, for da jeg kom hjem fra foreldregruppe i dag kom plutselig feberen og tok meg. Det har jeg ikke tid til så jeg skal gi den én kveld å binge seg på, så får det være nok. Og det går fint å ha en skikkelig lat innekveld når man kan høre på det her:

Blir ikke mer islandsk enn den gjengen der, altså.


5 svar til “Knús”

  1. Du hadde bursadag i går! Hurra! Bursdager er til for å feires, ikke deppe over at man er et år nærmere døden. Hvis man, som meg, har en tendens til å ikke like påminnelser om at man stadig blir eldre, kan man bruke bursdagen til å feire at man har overlevd nok et år. Da føles feiringen mye mer naturlig, og alt faller liksom mer på plass. Må jeg forte meg hvis jeg skal rekke å besøke deg på Island, forresten? Jeg liker ikke stress, så håper du skal være der en god stund til. Kanskje jeg kan overtale Eirik til å bli med, nå som han kommer hjem fra India?

    • Haha, for en bra måte å tenke på bursdager! Jeg overlevde et år til! Og ikke et hvilket som helst år, et år med svineinfluensa, til og med! Det her skal jeg definitivt huske til mine neste bursdager. Du trenger ikke å stresse, for jeg skal være her helt til slutten av juni:) Så kom, kom! Og Eirik har sagt at han skal prøve å komme en tur, så jeg tror nesten ikke du trenger å overtale ham om å bli med engang. Dere er velkommen når som helst:) Yay!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: