Man skal ikke tulle med boksmat…

Jeg begynner å bli påvirket av all denne transkriberingen. Det er som om jeg har befunnet meg utenfor alle samtalene jeg har hatt i dag, og irritert meg over at folk  bruker ord som er vanskelig å skrive, eller når de surrer mye og aldri kommer til poenget. Jeg lurer på hvordan det kommer til å bli om et år. Det var spesielt ille under samtalen med Egil, men det var kanskje fordi han alltid kritiserer hva jeg spiser. Jeg trodde en salat ville bli godkjent, men nånei du. Jeg spiste nemlig paprika med skallet på. Man kan dø av det. Og så spiste jeg fullkornspasta istedenfor ris. Det er kjempeusunt. Og verst av alt: jeg spiste kikerter fra boks. Man må aldri, aldri finne på å spise noe fra boks. Jeg prøvde å spøke med at jeg kunne kose meg med bokskikertene mine, siden jeg uansett snart døde av paprikaskallet, men den slo ikke an…

Men jeg skal ikke klage, for samtalene med Egil er ingen ting imot det stakkars Johanne må tåle i disse dager. Hun er tilbake i Reykjavik en liten stund, og har nå fått selskap av en couch surfer. Damen Johanne leier av bruker å ha en del av dem, men denne mannen var ikke fornøyd med sofaen i stua, så han tok heller med seg en madrass og la seg utenfor rommet til Johanne. Jeg spiste middag hos Johanne i går, og fikk oppleve dette skyr-stjelende mennesket. Han var jo trivelig, men det eneste han snakket om var å sjekke opp jenter, eller ”how to make opportunity in disco”, som han kalte det. De mannsjåvinistiske utsagnene kom som perler på en snor. Jeg rynket sånn på nesa at jeg var redd for å få varige mén, men han tok ikke et hint, og fortsatte å legge ut om både det ene og det andre. Han mener blant annet at skandinaviske jenter er veldig rare. Det hjelper ikke å prate til oss. Den eneste måten å få seg noe på er å dra på diskotek, vente til det stenger, og håpe på det beste. I Østerrike er det mye bedre. Der går alle gutter og jenter på danseskole sammen, så da er alt så enkelt. Jeg er ikke sikker på hvor gammel han er, men han er i hvert fall over 30, og går fortsatt på danseskole. At alle voksne mennesker i Østerrike går på danseskole virker ganske usannsynlig, men han insisterte på at det er vanlig.

Nå skal kose meg med å se på Oslo Student-tv . Det synes jeg du også skal gjøre!  Men først litt feministpropaganda. Det er jo tross alt 8. mars.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: