Tjukkebollefeita

80% av gangene jeg gjør lekser ender jeg opp med å rote meg bort  i ordboka. Noen ganger (les: én gang) snubler jeg borti relevante ting for feltarbeidet mitt. Vet dere hva det islanske ordet for gravid er? Ófrísk eller ólett. Syk eller feit, altså. Feit er jo greit, men syk? Her skryter de på seg å være et av de mest likestilte landene i verden mens de går rundt og kaller gravide kvinner tjukkebollefeita. En syk tjukkebollefeita, til  og med. Makan.

Desverre blir letingen etter ord mindre og mindre relevant, og nådde  nye høyder da Siv spurte meg hva fis er på islandsk. Jeg vet nå at verken fis, fjert, promp eller bæsj står i ordboka. Drittordbok. Hva er det på islandsk? Jeg vet ikke, for dritt står heller ikke. Jeg må definitivt kjøpe meg en ny.

Jeg har nå forresten enda en barselgruppe som jeg får henge meg på! Hurra!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: