Er en Rallarhatt en suvenir? Hvis kona til Per setter på noen pins fra Kjeaasen, så! Jeg hadde altså rett. Fint for meg. Og nå er vi klare for luke nr.2! Trykk på bildet for å se videoen:

Nils

Nils Storås, ass. Går rundt med to kniver i beltet like a boss. Han beskrives som Askeladden fordi han ikke kaster noen ting.  Han har for eksempel binders, skruer og knappenåler i en kaffekopp. Det virker som om huset hans er en eneste stor roteskuff. Flaks for Nils at han har hus der ingen skullet tru at nokon kunne bu, for der er det grenser for hva han kan samle på.

Spørsmålet er: Hva er det mest spesielle Nils har i glasset sitt? Altså det gamle pulverkaffeglasset som han er i ferd med å helle i hånda si? Det ser ikke spesielt stort ut. Hva vet vi om Nils, annet enn at han elsker kniver, furu og nips? Han synes blomsterduker er dekorativt og har en sånn kjøkkenstol som jeg egentlig har litt lyst på. Han liker også grønne klær. Så da gjetter jeg at den lille tingen han finner frem enten er fra krigen eller noe han fikk mens han var sjømann (for det har han selvfølgelig vært). Hadde ikke mynter vært ekstremt kjedelige, så skulle jeg gjettet det. Men jeg går heller for en slags edelstein.


5 svar til “Luke 2”

  1. Takk for at du viste meg denne julekalenderen, jeg er enig i at det er årets beste! Og jeg har greid å finne svaret helt på orntlig, mektig imponert over meg selv:) Det var ikke mynter, og hvor han var når han fikk denne tingen er vanskelig å si. Ønsker deg en fin advent videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: