Rarere enn Rotfruktrådet, del 2

kartozoologo2

Da var tiden kommet for å presentere Norsk kartozoologisk forening, som jeg mener slår Rotfruktrådet i rarhet. Usikker på hva kartozoologi er?

Kartozoologi n. Studiet av dyr hvis omriss fremtrer paradigmatisk i gatebildet i bykart, særlig med hensyn til fysiske tegn på dyrenes tilstedeværelse i det korresponderende terreng.

Dette er en fantastisk forening med like fantastiske generalsekretærer:

Generaler

Dette erEilert Sundt, Tor Åge Bringsværd og Roger Pihl. Tor Åge Bringsværd, ass. Jeg elsker’n. Her er et eksempel på kartozoologi, hentet fra foreningens nettside:

Terrier_negativ

Som du helt sikkert ser, er dette en Frognersk Riesenterrier. Frister det kanskje å bli med på moroa? Vel, det er faktisk ganske lett:

Kartozoologiens venneforening står åpen for envher som oppfyller opptakskriteriene (se under), som i sitt daglige virke utviser et sant kartozoologisk sinnelag og som betaler medlemskontingenten på kr. 20,50. Den som vil søke opptak i Kartozoologiens venner må vedlegge søknaden et eksempel på dyr eller fugl eller fisk – levende, såvel som utdødde – virkelige, såvel som fantastiske – som søkeren, på egen hånd, har oppdaget på et kartblad over en by eller et bymessig område, og selv har tegnet inn på nevnte kartblad, på en slik måte som beskrives nedenfor:

  1. Dyret skal tre frem – fullt synlig for enhver – ved å tegne opp gatene som utgjør dyrets kropp.
    (Se Dyreliv for eksempler).
  2. Dyret skal henge sammen.
  3. Dyret skal fremvises i tre faser: a) Som ikke tilstedeværende (dvs et uberørt kart), b) Som tydelig inntegnet og c) Som utklipp

Hvis du vil vite mer om Norsk kartozoologisk forening og se flere eksempler på kartozoologi, kan du trykke her. Det anbefales på det sterkeste.

Er du ikke enig i at det startes alt for få foreninger, forresten? Jeg er ikke med i en eneste en. Kunne ønske jeg kom på en bra forening jeg kunne starte. Har du noen gode tips er det bare å si fra!


2 svar til “Rarere enn Rotfruktrådet, del 2”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: