Glassblåserdrømmen er død

Plutselig har bucket list blitt et begrep som alle bruker og skjønner hva er. Det føles litt som den dagen jeg våknet og alle hadde hørt om elghufs utenom meg. Heldigvis har folk sluttet å snakke om elghufs nå. La oss fortsette sånn. Bucket list er en liste over ting du vil gjøre før du dør. Jeg har ingen bucket list. Det virker livsfarlig, og ikke minst irriterende. Tenk om jeg hadde fått høre om bucket list-konseptet da jeg var 8 år, for eksempel. Da hadde lista sett ca. slik ut:

1. Bli glassblåser.

2. Gifte meg med Roger (den kule miljøarbeideren på SFO med langt hår som spilte i band og ikke kunne koke Toro tomatsuppe uten å røyklegge skolen).

3. Flytte inn i huset på etiketten på Villa-brusen med farmor.

4. Besøke alle fornøyelsesparker i verden.

6. Bli verdensmester i hoppetau

På denne lista er det kun nummer tre jeg fortsatt hadde likt å gjøre. Og jeg er ganske så sikker på at om jeg skriver en bucket list nå, kommer jeg til å være helt uenig i flere av punktene om noen år. Drømmen om å eie alle lavavaser fra Øst- og Vest-Tyskland er for eksempel kanskje ikke ( forhåpentligvis ikke, vil nok noen si) like sterk om noen år som nå. Jeg har heldigvis funnet en løsning for å gjøre listeskrivingen mye mindre slitsom. Eller nei, jeg har funnet noen som har funnet løsningen (også mye mindre slitsomt). The Bloggess, som du nå burde ha fått med deg at jeg ELSKER, har en bucket list, men skriver den i motsatt rekkefølge. Hun skriver altså ned ting hun allerede har fått til på lista si. Mye lurere! Noen ganger får jeg jo til ting som jeg ikke hadde tenkt at jeg kom til å gjøre. En ekstra bonus med denne lista, er at jeg slipper å hate meg selv når jeg ligger på dødsleiet, til tross for at jeg ikke gifta meg med en langhåra fyr som er over dobbelt så gammel som meg. Da har jeg sannsynligvis mye annet å tenke på enn Roger. La oss håpe det, i hvert fall. Og jeg er godt igang med lista. I dag førte jeg for eksempel opp et nytt punkt: Spiste en hel pose moreller på under 15 minutt. Ja, jeg vet. Jeg er et imponerende menneske.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s