Hva gjør du på fritida?

«Hva gjør du på fritida?». Det er et av de skumleste spørsmålene jeg kan få. Rett etter «Men du?» og «Jeg skal flytte! Hva skal du på torsdag?». For hva gjør jeg egentlig på fritida? Jeg gjør jo ting, men ikke så store ting. Ikke nok av én ting til at jeg kan påstå at jeg gjør det på fritida. Jeg strikker litt, men egentlig bare i små perioder på høsten og vinteren. Jeg skriver litt, men bare når jeg føler meg morsom nok (eller egentlig burde lese til eksamen), jeg jogger litt, men ikke i nærheten av nok til å si at jeg trener på fritida. Jeg ser også på tv-serier og går tur, men det gjør jo alle, så da føles det rart å si at jeg gjør det på fritida. Det blir litt som å si at jeg går på do på fritida. Eller spiser knekkebrød.

Så da er spørsmålet: burde jeg skaffe meg en mer tidkrevende hobby, eller finne en ny måte å svare på dette umulige spørsmålet? «Litt av alt» er jo et ok svar, nå som jeg tenker over det, men særlig spennende er det ikke. Det er vanskelig å fortsette samtalen etter det svaret. Mitt forslag er at vi kutter ut spørsmålet «hva gjør du på fritida?» og bytter det ut med «hva liker du å gjøre?». For jeg liker å gjøre ganske mye, selv om jeg ikke gjør det nok til å si at det er dette jeg driver med på fritida. Det er kanskje ikke lettere å fortsette samtalen etter jeg har fortalt at jeg liker å dra på små og merkelige museum, krasje gudstjenester og snakke om hvor rar Henrik Ibsen er, men det gjør situasjonen mye lettere for meg. Og det er tross alt det viktigste.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s