Livin’ on the edge

Nå som jeg har postet bilder av søte dyr her inne er all skam og frykt for klisjéer borte. Så hva kommer nå? Jo, et dikt! Og jeg har ikke skrevet det selv, engang. Jeg har nok ikke lov til å skrive av dikt og legge det ut her inne, men noen ganger må man bare leve litt på kanten. Jeg er i praksis på en ungdomsskole for tida, og etter vinterferien skal vi jobbe med lyrikk. På jakt etter fine dikt som ikke er skrevet av folk som er døde (vanskelig!) har jeg funnet mye flott, men ikke så mye som jeg kan dele med elevene. Derfor vil jeg dele det med deg! Eller med meg selv. Dette er kanskje en av postene hvor jeg burde tenkt mer på mottaker, skal jeg innrømme, men hvorfor kan man ikke bare skrive til seg selv noen ganger? Uansett om denne posten er skrevet til meg eller deg, så må jeg innse at jeg nå har gått langt over grensa til babling. Her kommer et dikt av Finn Øglænd som får meg til å tenke «SÅNN ER DET!». Jeg elsker den følelsen.

Eg byrjar kjenne meg sjølv
(etter Fernando Pessoa)

Eg byrjar kjenne meg sjølv. Eg finst ikkje.
Eg er rommet mellom det eg ønskjer å bli
og det andre har gjort av meg.
Eller halve det rommet,
for det er liv der òg…
Så det er altså meg.
Sløkk lyset, steng døra, slutt å tasse
i tøflene dine der ute i gangen.
Bare lat meg vere i fred og åleine
i mitt rom.
Det er ei billig verd.

  1. tonetrinn

    Er det ikke lov å legge ut dikt på bloggen? Da er jeg en lovbryter! Og full av klisjeer, for jeg liker å legge ut fine dikt. Men jeg trodde det var innenfor lovens grenser?
    Forresten, jeg likte godt diktet du har funnet! Takk skal du ha!

  2. Kirsti

    Fint dukt, og på nynorsk! Eg legg ut dikt kvar veke på bloggen min, aldri tenkt på at det kanskej ikkje er lov. Må vel finne ut av det…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s