450 år med Sesam Stasjon

Husker du Sesam Stasjon? Selvfølgelig gjør du det. I helga lærte jeg noe nytt om denne fargerike serien, da jeg og noen venner begynte å snakke om O.Tidemann og hva denne O-en egentlig står for. Noen av vennene mine trodde han het Otidemann. De er selvfølgelig ikke vennene mine mer. Men hva heter han så til fornavn, denne rødkledde karen? Ole Tidemann? Otto? Orvar? Oskar Tidemann? Dette måtte jeg undersøke nærmere, og jeg trengte ikke gå lenger enn til Wikipedia før jeg fikk svar:

O. Tidemann har aldri avslørt hva O-en står for. Alfa spurte en gang om den sto for «Otto», men Tidemann benektet det. På O. Tidemanns kontor henger det bilder av alle de tidligere stasjonsmestrene ved Sesam Stasjon: A. til N. Tidemann.

15 generasjoner stasjonsmester Tidemann der, altså. Det er ca. 450 år med Sesam Stasjon, det. Den første jernbanestrekningen i Norge kom på starten av 1800-tallet, noe som gjør det hele enda mer imponerende. Men tilbake til det saken. Hvorfor hater O.Tidemann navnet Otto? Og hva heter han som er så flaut at han nekter å si det? Det her er sannelig litt av et mysterium. Hva het alle de andre stasjonsmesterne? Her må en eller annen forfatter ta penna fatt og løse opp i det her. Jeg trenger en forklaring! Og mens jeg venter skal jeg lære meg den her igjen, for jeg digger deg!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s