Overlev blåbærturen, del 2

Husker du sist jeg var på bærtur med mamma og ga livsviktige tips om hvordan du overlever en blåbærtur? Vel, nå har vi vært på tur igjen, denne gangen også med Taiva.

Ja, det der er tommelen min nederst i høyre hjørne. Jeg kan det der med å gjøre mobilbilder så dårlige som mulig

Ja, det der er tommelen min nederst i høyre hjørne. Jeg kan det der med å gjøre mobilbilder så dårlige som mulig

Turen startet med fullstendig sprø oppførsel, da verken jeg eller mamma kom i støvler. Hun hadde derimot skinnsko, og fnøys av tøyskoene mine, der vi ruslet opp i Estenstadmarka. Heldigvis hadde jeg med hjemmelaget lefse, så hun godtok meg fortsatt som både menneske og datter. Det var riktignok nære på at hun gjorde meg arveløs da hun oppdaget at jeg hadde glemt bærbøtte og vi måtte stoppe på butikken og kjøpe plastbeger. Det skal aldri skje igjen, mamma, jeg lover.

IMAG0676

 

Hvis du ikke har lest innlegget med tipsene for blåbærturoverlevelse (det burde du, med mindre du vil dø) kan jeg informere deg om at det ikke under noen omstendigheter er anbefalt å dra på blåbærtur uten støvler. I hvert fall i følge mamma. Spesielt ikke hvis du drar sammen med noen og ender opp bak dem på stien. Det er som å be om å bli angrepet av blåbærturens største fare: huggormen. Han biter nemlig nr. to i rekken av folk, spesielt de med tøysko. All blåbærturfornuft tilsier at jeg skriver dette innlegget fra sykehuset, hvor jeg ligger som en blodpøl etter å ha blitt bitt hundretusenvis av ganger. Men slik er det faktisk ikke. Jeg sitter på rommet mitt, frisk og rask (vel, så rask som jeg kan være den uka her), uten et eneste bitt.

Hvordan i alle dager har vi klart det? Jo, vi fant ikke blåbær. Og null blåbær fører til mindre vasing i skog, og færre huggormbitt. Det er jo ganske rart at det ikke var noe bær, siden skogen bruker å være stappfull på denne tiden, men til min og mammas store frustrasjon hadde våre verste fiender vært der før oss. Her snakker vi grusomme mennesker. Virkelig bunnen i bøtta av tobeinte skapninger. Jeg mener selvfølgelig folk med bærplukkere. De hadde røsket med seg det som var av både blader og bær så langt øyet kunne se.

IMAG0689

Bortsett fra øynene til Taiva. Hun ELSKER blåbær. Så mens jeg og mamma gikk og forbannet bærplukkerfolket og pønsket ut hvilke trær vi skulle sette oss i med luftpistol neste år, løp Taiva rundt og gnafset i seg de siste bærene. Og vet du hva som skjer hvis man spiser for mye blåbær? Det kunne mamma fortelle om da jeg filmet Taiva uten at mamma visste om det. Jeg har selvfølgelig spurt om lov før jeg deler mammas visdomsord med deg (det er ganske lavt, forresten):

Så da vet du det, god tur!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s