Hvorfor Trondheim er jæskla bra, del 3

IMG_8536

Før jeg flytta til Oslo var jeg aldri på Bakklandet. Det var på andre siden av brua. Det stedet jeg gikk gjennom på vei hjem fra byen. Men nå bor jeg her og har innsett at Bakklandet er helt utrolig koselig. Bedre sent enn aldri, bruker jo folk å si når de ikke er kreative nok til å finne på noe mer fiffig (beklager). Postkortet over er tegnet av kona til han som eier Antikvariatet. Jeg kjenner henne ikke, altså, men det var det hun i baren sa da jeg spurte om jeg kunne ta et postkort. Og denne Linnéa må jo få litt anerkjennelse for den fine tegningen sin!

Antikvariatet er et av mange koselige steder du kan dra når du rusler rundt på Bakklandet.  Jeg burde kanskje nevne flere, men det er så mange koselige kafeer at det er vanskelig å velge. Drar du på Skydsstasjonen, Anna’s Café, Kalas og Canasta eller Antikvariatet så er du sikret å kose deg, i hvert fall. Jeg garanterer deg det, faktisk. Koselighetsgaranti. Hvis du er uenig må du gjerne si fra, så jeg kan fortelle deg hvorfor du tar feil. Og forresten hører jeg at det er et sted i Lillegårdsbakken som serverer tjukklefse og te om man ringer på og smiler pent. Mulighetene er uendelige i disse brosteinsgatene. Her er noen bilder, så du forstår hvorfor du må komme deg hit med en gang.

IMG_8455

Dette er Lillegårdsbakken, hvor jeg bor. Som du ser har vi en kjempefin lyktestolpe her.

IMG_8501

Turistene har startet med en ny form for ekstremsport, hvor de stiller seg midt i gata og på sykkelfeltet for å ta bilder.

IMG_8498Jeg gjemte meg bak en busk da jeg tok dette bildet, så folk ikke skulle se meg og tro jeg var en turist.

IMG_8493Hit har jeg ikke somlet meg til å gå inn ennå. De elsker gallerier i Trondheim. Spesielt med glassfigurer.

IMG_8491Denne gata har finere lyktestolpe enn Lillegårdsbakken. Heldigvis har noen pirket bort litt maling på den, for å gjøre lyktestoleforskjellen mellom Bakklandets mange gater litt mindre åpenlys.

Kom, kom!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s