Starstruck

I forrige uke var det vikingmarked i Trondheim. Dit dro jeg, selvfølgelig. Det kostet 100 kroner å komme inn, og til den prisen kunne du vandre rundt og se på ting som folk hadde laget, mens de selv lå og sov bak utstillingsbordene. Hvis du var skikkelig heldig kanskje de lettet litt på øyelokkene og anerkjente at du var der med et lite nikk eller et grynt. Nå virker det kanskje som jeg overdriver, men jeg gjør i grunnen ikke det. Det var en stor sirkel med telt, og i svært mange av teltene lå folk og sov i vikingkostymer. Vi kom ca. klokka 13 så det er mulig det rett og slett er for tidlig for vikinger. Hva vet jeg. Man lærer ikke stort om vikinger av å dra på vikingmarked, i hvert fall.

IMAG0415

Hvis man ble lei av å se på sovende folk var det heldigvis noen aktiviteter man kunne betale for å prøve ut. Skal jeg dømme ut ifra dette ene markedet, så er vikinger ekstremt opptatt av betaling. Vi spikket oss en hest og skjøt med pil og bue.  Det var veldig stas!

Nidaros Håndbuelag (for ja, det finnes) lærte bort bueskyting, og etter en litt trøblete start hvor reisekameraten min klarte å knekke buen for så å sitere Einar Tambarskjelve («For veik, for veik er kongens bue»), klarte jeg å treffe med ei pil. Jeg er fortsatt stolt og overbevist om at jeg hadde passet perfekt inn i Game of Thrones.

IMAG0417

Og til slutt kjøpte vi oss vikingvaffel. De hadde også vikingpølse og vikingbrus, om man ville ha. Og vet du hvem som satt og kosa seg med vikingvaffel da vi kom bort til vikingkiosken? Per Ciljan Skjelbred. Så da ble det dessverre litt stirring, men også mye søling med vikingrømme og vikingsyltetøy på vanlige klær.

Nå som jeg har to uker sommerferie uten særlig til planer, håper jeg det dukker opp flere merkelige ting som dette. Si gjerne fra hvis du har noen tips!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s