…flyet?

jokeroo

I dag var jeg lærer på barneskolen. Førsteklasse, til og med. Og livet som førsteklassing er sannelig ikke så lett som jeg husker. Nå skal jeg ikke ta for meg kroppsfokus, kjønn og seksåringer med stringtruser, for det har heldigvis andre skrevet masse om.

Det jeg oppdaget var at barna møter det samme problemet som voksne, nemlig vanskeligheter med å forstå hva i all verden det er de andre barna har tegnet eller laget.

Midt i tegnestunden brøt ei av jentene ut i gråt da en av gutta hadde ødelagt en papirdings som skulle være festet på en større dings. Hun var fullstendig utrøstelig og tårene rant nedover kinnene og ned i koseboka (navnet på fritegneboka. Hvor søtt er ikke det). Som et forsøk på å trøste henne, kom den ene vennen hennes bort og sa «men du kan jo prøve å reparere flyet igjen?». Da så hun såret opp på ham og svarte «det er ikke et fly». Så ble hele klassen stille (og det skjer ikke ofte) mens de stirret på melkekartongen med noen ark limt på seg, og utstikkende papirbiter i alle retninger. Det ble ei av jentene som til slutt brøt stillheten ved å si «…eehm…huuuset kan jo sikkert repareres?». Den gråtende jenta virket nå helt knust og utbrøt oppgitt «men huset står jo der!» og pekte på en større boks med litt færre pålimte papirbiter. «Det var ikke det som ble ødelagt!». Stillheten senket seg over klasserommet igjen. «Sykebilen! Da var det sykebilen!» ropte hun på pulten ved siden av. Jenta nikket, og la seg over pulten med hodet i hendene mens resten av oss pustet lettet ut.

Tenk å ha en sånn hverdag, da. Spesielt hvis du sitter ved siden av en som ikke er så flink med limet eller blyanten. Hver oppgave er en potensiell fornærmelse. Stress!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s