Trøndersk matfestival

I helga var jeg på Trøndersk Matfestival med Eirik og Mats (som er kreativt ansvarlig for dette innlegget), og det var så trivelig! Eiriks utsagt «det er betryggende å se at det finnes så mange trøndere» er en fin beskrivelse av hvor mange som hadde møtt opp.

På fredag hadde Ørland satt opp langbord (pyntet med tang og korn, av alt i verden) hele veien fra Olav Tryggvason og til Nidarosdomen. De serverte gratis sild til alle som ville ha, og jeg oppdaget til min store overraskelse av jeg liker sild nå. Woho! Jeg tror målet med kvelden var å få folk til å flytte til Ørland, men fokuset ble nok mer på silda og artistene. Det hadde kanskje vært en idé å velge et annet underholdningsinnslag enn musikk neste gang, for det kan virke som det ikke bugner over av musikktalent på Ørland. Hvis ikke de går for den trivelige ‘syng med den stemmen du har’-innstillingen. Den er jeg jo veldig for.

På lørdag var det matboder over hele Trondheim sentrum. Vi koste oss nærmest glugg ihjel, med blant annet trøndersk sjømat, pjalt, gomme, lefse, lapper og sjokolade. Hvis du ikke vet hva pjalt er, trenger du ikke være så flau. Bare litt. Jeg visste heller ikke det, nemlig, men jeg har nå smakt det, og synes det smakte som en hardere og tørrere versjon av lapper. Så har du valget, velg lapper. Det gjorde i hvert fall vi:

Jeg fikk streng beskjed om å informere om at Eirik tok dette bildet. Neste gang kan du kanskje si ifra hvis jeg lukker øynene?

Bortsett fra maten, er noe av det beste med en Trøndersk Matfestival navnene på maten, rettene og bodene. Her er et utvalg:

Den siste er vel ikke så original, men tar det igjen i trivelighet! Så neste sommer vet du hva du må gjøre: Kom til Trøndersk Matfestival!

Ett svar til “Trøndersk matfestival”

  1. […] etter hverandre. Likt, men opp ned. Det er så fiffig at jeg blir helt svimmel. Jeg var på samme festival i fjor også, og da koste vi oss nærmest gløgg ihjel. Også i år var det skikkelig trivelig, men det skulle […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: