Det eine goe skjæmmitj det ainnere

Tatoveringsmannen har ikke vært hjemme de to siste døgnene. Hvordan vet jeg det? Fordi brannalarmen hans har pepet de siste 48 timene. Da jeg og Siv kom hjem kl. 1 om kvelden for to dager siden var politiet her. De lo og sa at det ikke brenner, men brannalarmen holder på å gå tom for batteri. Her på Island er det ikke sånn at den gir fra seg en lyd nå og da for å varsle om at man må bytte batteri. Nope. Den piper som et helvete, som om det brenner. Thorstein hadde hørt på pipingen i noen timer allerede, og det er helt tydelig at han ikke likte det. Han satt og bladde febrilsk i telefonkatalogen fra 2005, uten å finne tatoveringsmannen. Skumle menn står jo som regel ikke i telefonkatalogen. Han kunne fortelle at broren til tatoveringsmannen jobber på en bar rett ved der vi bor, men verken broren eller tatoveringsmannen var der. Det var altså en helt meningsløs ting å fortelle. Thorstein var fortsatt blid, men han begynte å snakke fortere og fortere, og byttet mellom dansk, islandsk og engelsk i et rasende tempo. Politiet synes hele situasjonen var svært underholdene, og etter noen forsøk på å lirke opp døra bestemte de seg for å dra og la oss sitte der med pipingen. Brannalarmen har nå begynt å ta seg noen pauser innimellom, men den gir seg ikke.

Men nok om brannalarmer. Siv har vært på besøk de siste dagene! Og det har vært så fint! Vi tok oss en biltur med Johanne på lørdag, og så geysir, gullfoss og Þingvellir. Vi putret rundt i leiebil i perfekt vær og var skikkelig turister. Ellers har vi vandret rundt i byen, badet i den blå lagune og handlet litt. Siv er glad i mat, og spiser ikke hva som helst. Spesielt ikke på et kjøkken som lukter pipe. Vi fikk derfor prøvd ut en god del av Reykjaviks kafeer og restauranter. For å oppsummere er det meste bra,så lenge man ikke bestiller enchiladas med sjokolade -og chilisaus. Da får man tortillas med kylling under et tykt lag av sjokoladesaus. Jeg burde skjønt det, siden det sto  i menyen, men jeg trodde jo ikke det skulle smake helt vanlig sjokoladesaus. Mammas fine ordtak «Det eine goe skjæmmitj det ainnere» er her fullstendig feil. Sjokolade har virkelig ingen ting sammen med kylling å gjøre. Heller ikke sammen med ris eller salat. Det smakte som om noen hadde sølt en bøtte med sjokolade på middagen min. Ikke prøv det.

Siv kunne fortelle at hun har fått i oppdrag av flere å sjekke om de jeg bor med er så rare som jeg skriver. Hun har møtt Thorstein, Olga og den østeuropeiske gutten, og har ikke blitt skuffet. Den østeuropeiske gutten leverte første kvelden ved å spille sin nye favorittsang ”I Want To Know What Love Is” på full guffe. Hun har også vært vitne til diverse ekle ting på do, og sett mine fine og informative dolapper. Hun mener lukten i leiligheten i hovedsak ikke er svovellukt, men pipa til Egil. Jeg vet ikke hvordan pipe lukter, så jeg har jo hele tiden trodd det var bare varmvannet. Den første gangen jeg møtte Egil og klagde over lukten spurte han om det var fordi han røykte pipe på rommet sitt. Jeg kunne ikke forstå at pipe kunne lukte så ekkelt, så jeg sa nei. Det var jo dumt.

Her kommer noen bilder fra besøket

Ett svar til “Det eine goe skjæmmitj det ainnere”

  1. ettersom jeg har like mye fritid som deg kan jeg informere om at ida og jeg har fått høre på brannalarmen i blokka mi ikveld. den er kobla sammen med brannalarmene i de tre andre blokkene her, og med garasjen – og i sistnevnte brant det heftig ikveld. men heldigvis har det slutta å pipe nå. blått diskolys i gata må man bare regne med. det er jo litt artig også! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: